r
Nosalty Logó

Narancsos rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Narancsos rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tálaláshoz

Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tálaláshoz

Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tálaláshoz

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A narancslevet, a tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a rizst és a cukrot. Belekaparjuk a vaníliarúd magját, de a kikapart rudakat is beledobhatjuk. Az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lassú tűz felett, keverés nélkül addig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak és magukba szívják a folyadékot. Utána félretesszük, kivesszük a vaníliarudat és hűlni hagyjuk a rizst.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (légkeveréses üzemmód). Amikor a rizs kihűlt, hozzákeverünk két evőkanálnyi szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk ezt is a rizshez.
  3. Az egész masszát a maradék vajjal kikent hőálló tálba öntjük. Előmelegített sütőbe dugjuk kb. 30 percre. Tetszés szerint: melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk. Narancsdzsemmet kínálunk hozzá.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 35139
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis kreativitással a megszokott ételeket hamar átváltoztathatjuk. Így tettem ma a rizsfelfújttal: az az ötletem támadt, hogy a tejet, fele mennyiségben, narancslével helyettesítem. Hogy még egészségesebbé tegyem az egészet, nem sima kristálycukorral, hanem sötét színű, finomítatlan nádcukorral készítettem. Utólag ugrott be, egy valami még nagyon passzolt volna bele: C betűvel kezdődik és ointreau a vége... Majd legközelebb!

Hozzávalók

A felfújthoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...