Narancsos rizsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A felfújthoz
-
30g rizs107 kcal
-
63g narancslé29 kcal
-
63g tej35 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g vaj75 kcal
A tálaláshoz
-
20g narancsdzsem56 kcal
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 49.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.8 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 391.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 379 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 774 micro
Összesen
1653
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A felfújthoz
- A narancslevet, a tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a rizst és a cukrot. Belekaparjuk a vaníliarúd magját, de a kikapart rudakat is beledobhatjuk. Az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lassú tűz felett, keverés nélkül addig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak és magukba szívják a folyadékot. Utána félretesszük, kivesszük a vaníliarudat és hűlni hagyjuk a rizst.
- A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (légkeveréses üzemmód). Amikor a rizs kihűlt, hozzákeverünk két evőkanálnyi szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk ezt is a rizshez.
- Az egész masszát a maradék vajjal kikent hőálló tálba öntjük. Előmelegített sütőbe dugjuk kb. 30 percre. Tetszés szerint: melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk. Narancsdzsemmet kínálunk hozzá.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 35139
- Feltöltés dátuma: 2008. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Egy kis kreativitással a megszokott ételeket hamar átváltoztathatjuk. Így tettem ma a rizsfelfújttal: az az ötletem támadt, hogy a tejet, fele mennyiségben, narancslével helyettesítem. Hogy még egészségesebbé tegyem az egészet, nem sima kristálycukorral, hanem sötét színű, finomítatlan nádcukorral készítettem. Utólag ugrott be, egy valami még nagyon passzolt volna bele: C betűvel kezdődik és ointreau a vége... Majd legközelebb!