Narancsos pana cotta rummal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panna cotta-hoz
-
1g lapzselatin5 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
4g rum9 kcal
A szószhoz
A díszítéshez
Összesen
389
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panna cotta-hoz
-
8g lapzselatin28 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
24g rum55 kcal
A szószhoz
A díszítéshez
Összesen
2337
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panna cotta-hoz
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
46.2g habtejszín135 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
20g narancs7 kcal
-
1.8g rum4 kcal
A szószhoz
A díszítéshez
Összesen
179
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 137.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
389
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 186.1 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 666 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1315.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.2 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 824.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1723 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 1644 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 629 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
2337
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A panna cotta-hoz
-
600 g habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
4 ek cukor
-
1 db narancs
-
3 ek rum
A szószhoz
A díszítéshez
Elkészítés
A panna cotta-hoz
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancshéjat lereszeljük.
- A tejszínt, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval felfőzzük, alacsony hőfokon kb. 6 percig, majd hozzáadjuk a narncshéjat és a citromhéjat, és további 4 percig főzzük.
- A masszát 5 percig hűlni hagyjuk, a kifacsart zselatint a forró tejszínben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a rumot.
- A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (150 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
- A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
- A szószhoz a felfogott narancslevet felpótoljuk 200 ml-re. A cukorral együtt felfőzzük kb. 10 percig, míg sűrű szirup szerű lesz, hűlni hagyjuk.
- A formákat néhany másodpercre forró vízbe tesszük, a pana cotta-t tányérra borítjuk. Narancsfilékkel és citromfűvel diszitjük. A megmaradt narancsfilét a narancsszószba keverjük, és a pana cotta-hoz tálajuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7365
- Feltöltés dátuma: 2011. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Pana cotta -ami annyit jelent, hogy főtt tejszín - egy olasz desszert, tejszínből, cukorból és zselatinból. Gyakran ízesítik vaníliával. Ebben a változatban én citrom- , narancshéjjal és rummal ízesítettem.