r
Nosalty Logó

Narancsos pana cotta rummal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Narancsos pana cotta rummal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

389
Kalória
4g
Fehérje
24g
Szénhidrátok
31g
Zsír
137.4g
Víz
111g
Koleszterin
1.3g
Rost
22g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 2337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    824.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1723 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    629 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 2337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A panna cotta-hoz

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancshéjat lereszeljük.
  2. A tejszínt, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval felfőzzük, alacsony hőfokon kb. 6 percig, majd hozzáadjuk a narncshéjat és a citromhéjat, és további 4 percig főzzük.
  3. A masszát 5 percig hűlni hagyjuk, a kifacsart zselatint a forró tejszínben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a rumot.
  4. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (150 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  5. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  6. A szószhoz a felfogott narancslevet felpótoljuk 200 ml-re. A cukorral együtt felfőzzük kb. 10 percig, míg sűrű szirup szerű lesz, hűlni hagyjuk.
  7. A formákat néhany másodpercre forró vízbe tesszük, a pana cotta-t tányérra borítjuk. Narancsfilékkel és citromfűvel diszitjük. A megmaradt narancsfilét a narancsszószba keverjük, és a pana cotta-hoz tálajuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Pana cotta -ami annyit jelent, hogy főtt tejszín - egy olasz desszert, tejszínből, cukorból és zselatinból. Gyakran ízesítik vaníliával. Ebben a változatban én citrom- , narancshéjjal és rummal  ízesítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!