Narancsos-mézes-chilis kacsasült
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
dori0522
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
648
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2597
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1334.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 791 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 381.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
648
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 280.5 g
Zsír
-
Összesen 106 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5338.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 3166 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1526.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 840 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1154 micro
-
β-crypt 368 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2244 micro
Összesen
2597
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsát mossuk meg, papírtörlővel itassuk le róla a vizet, és a bőrét irdaljuk be. Ezután alaposan sózzuk és borsozzuk be.
- A narancsot turmixuljok le, az újhagymát és a chilit vágjuk karikákra és keverjük el a narancslével, az olajjal, a mézzel, a préselt fokhagymával és a gyömbérrel.
- A húst öntsük le a páccal, és hagyjuk egy pár órára pácolódni.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és tegyük be a kacsát a páccal jól bekenve, fóliával letakarva. Süssük a kacsát fél óráig letakarva, aztán vegyük le róla a fóliát, mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra, és süssük addig, amíg szépen meg nem pirul. Nézzük meg 10-15 percenként, és locsoljuk meg a kisült zsírral.
- Miután kivettük, takarjuk még le a fóliával, és pihentessük egy 10 percet. (A kacsa sütési ideje természetesen a méretétől függ, nekem egy fél kacsám volt.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4496
- Feltöltés dátuma: 2015. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dori0522
4 recept
Mi már a hétvégén elkezdtük a karácsonyi eszem-iszomot, erre az alkalomra készítettem el ezt a kacsa különlegességet. Sütőben sült lila burgonyával és párolt lila káposztával tálaltam. Szilva csatnival isteni.