r
Nosalty Logó

Narancsos-marcipános fehér püspökkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Narancsos-marcipános fehér püspökkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a hozzávalókat: aprítsuk fel a mandulát, a csokit, nagy lyukú reszelőn reszeljük le a marcipánt.
  2. A tojásfehérjét a cukorral, sóval verjük kemény habbá.
  3. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, mandulát, csokit, kandírozott narancsot és a marcipánt.
  4. Alacsony fokozaton keverjük hozzá a tojásfehérjét, vaníliát, majd sima kanállal, spatulával óvatosan forgassuk össze először a száraz hozzávalókkal, majd keverjük hozzá a felolvasztott, de kihűtött már nem túl meleg vajat.
  5. Öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába), és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 40 perc).
  6. Miután kihűlt, tetszés szerint vágjuk, szeleteljük fel, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 19x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12750
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 13.

Ajánló

Kedvünk és ízlésünk szerint tehetünk bele marcipán és narancs helyett egyéb aszalt gyümölcsöket, birsalmalekvárt, mandula helyett pedig diót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám fehér gyümölcskenyér receptjéből született ez a verzió kisebb módosításokkal, leginkább azért, mert párom nem szereti az aszalt gyümölcsöket. A narancs miatt igazi karácsonyi sütemény, mindig akkor készítem. Kiváló megmaradt tojásfehérjék felhasználására is, amit bátran felhasználhatunk fagyasztás után is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...