Narancsos-marcipános fehér püspökkocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g marcipán77 kcal
-
54 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
322 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2930
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
24.7g tojásfehérje13 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
12.3g vaj89 kcal
-
12.3g marcipán57 kcal
-
12.3g kandírozott narancshéj40 kcal
-
6.2g csokoládé34 kcal
-
6.2g mandula36 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
-
0.5g vanília kivonat0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
363
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 145.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1567.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 227 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 687 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
2930
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojásfehérje
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
10 dkg marcipán
-
10 dkg kandírozott narancshéj
-
5 dkg csokoládé
-
5 dkg mandula
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
Elkészítés
- Készítsük elő a hozzávalókat: aprítsuk fel a mandulát, a csokit, nagy lyukú reszelőn reszeljük le a marcipánt.
- A tojásfehérjét a cukorral, sóval verjük kemény habbá.
- Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, mandulát, csokit, kandírozott narancsot és a marcipánt.
- Alacsony fokozaton keverjük hozzá a tojásfehérjét, vaníliát, majd sima kanállal, spatulával óvatosan forgassuk össze először a száraz hozzávalókkal, majd keverjük hozzá a felolvasztott, de kihűtött már nem túl meleg vajat.
- Öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába), és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 40 perc).
- Miután kihűlt, tetszés szerint vágjuk, szeleteljük fel, és porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 19x23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12750
- Feltöltés dátuma: 2015. november 13.
Ajánló
Kedvünk és ízlésünk szerint tehetünk bele marcipán és narancs helyett egyéb aszalt gyümölcsöket, birsalmalekvárt, mandula helyett pedig diót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Audrey
71 recept
Anyukám fehér gyümölcskenyér receptjéből született ez a verzió kisebb módosításokkal, leginkább azért, mert párom nem szereti az aszalt gyümölcsöket. A narancs miatt igazi karácsonyi sütemény, mindig akkor készítem. Kiváló megmaradt tojásfehérjék felhasználására is, amit bátran felhasználhatunk fagyasztás után is.