r
Nosalty Logó

Narancsos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Narancsos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8388.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    2216 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2895 mg
  • Nátrium
    2227 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    2331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4495 micro
Összesen 6494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A fehér piskótához

  1. Megsütjük a piskótákat. Mivel vékony piskótalapokra van szükségünk, ezért nem 8 tojásos piskótát sütünk, hanem kétszer 4 tojásosat (4 ek liszt, 4 ek cukor, 4 tojás, pici sütőpor). Tehát a fehér és a barna piskótalapból 2-t, 2-t készítünk. A tepsit sütőpapírral béleljük, hogy könnyen ki lehessen borítani.
  2. A krémhez a tejből, a pudingporból, a 20 dkg cukorból pudingot főzünk.
  3. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját, a levében pedig feloldjuk a zselatint. Hozzákeverjük a pudinghoz, majd hűlni hagyjuk.
  4. 10 dkg étcsokoládét lereszelünk.
  5. A tejszínt habbá verjük, és a reszelt csokival együtt a kihűlt pudinghoz keverjük.
  6. A kész krémet 4 részre osztjuk, felváltva megkenjük a lapokat úgy, hogy legfelülre is krém kerüljön.
  7. 10 dkg puha étcsokoládéból zöldséghámozóval forgácsokat készítünk, és a sütemény tetejére szórjuk. Díszíthetjük még narancsszeletekkel, zöld levelekkel, narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16089
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám legújabb mesterműve! Van kitől tanulnom! :)) Elég időigényes, de megéri elkészíteni.

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...