Narancsos kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pimkie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A fehér piskótához
-
10g finomliszt36 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
5g finomliszt18 kcal
-
8 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
83g tej47 kcal
-
29 kcal
-
22g narancs7 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
84 kcal
A díszítéshez
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
22g narancs7 kcal
Összesen
543
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A fehér piskótához
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A barna piskótához
-
60g finomliszt218 kcal
-
91 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
343 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
6494
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A fehér piskótához
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
27.1g tej15 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
7g narancs2 kcal
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
10.8g növényi habtejszín27 kcal
A díszítéshez
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
-
7g narancs2 kcal
Összesen
174
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
543
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 195.9 g
Zsír
-
Összesen 255.9 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8388.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 2216 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 666 mg
-
Foszfor 2895 mg
-
Nátrium 2227 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 848.1 g
-
Cukor 551 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 951.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1285 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 635 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 537 micro
-
Kolin: 2331 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 512 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4495 micro
Összesen
6494
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A fehér piskótához
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
8 db tojás
-
1 kk sütőpor
A barna piskótához
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
8 ek cukor
-
8 db tojás
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
1 l tej
-
1 db narancs
-
10 dkg étcsokoládé
-
20 dkg cukor
-
20 g zselatin
-
4 dl növényi habtejszín
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 db narancs
Elkészítés
A fehér piskótához
- Megsütjük a piskótákat. Mivel vékony piskótalapokra van szükségünk, ezért nem 8 tojásos piskótát sütünk, hanem kétszer 4 tojásosat (4 ek liszt, 4 ek cukor, 4 tojás, pici sütőpor). Tehát a fehér és a barna piskótalapból 2-t, 2-t készítünk. A tepsit sütőpapírral béleljük, hogy könnyen ki lehessen borítani.
- A krémhez a tejből, a pudingporból, a 20 dkg cukorból pudingot főzünk.
- Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját, a levében pedig feloldjuk a zselatint. Hozzákeverjük a pudinghoz, majd hűlni hagyjuk.
- 10 dkg étcsokoládét lereszelünk.
- A tejszínt habbá verjük, és a reszelt csokival együtt a kihűlt pudinghoz keverjük.
- A kész krémet 4 részre osztjuk, felváltva megkenjük a lapokat úgy, hogy legfelülre is krém kerüljön.
- 10 dkg puha étcsokoládéból zöldséghámozóval forgácsokat készítünk, és a sütemény tetejére szórjuk. Díszíthetjük még narancsszeletekkel, zöld levelekkel, narancshéjjal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x24x7
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 16089
- Feltöltés dátuma: 2012. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pimkie
53 recept
Édesanyám legújabb mesterműve! Van kitől tanulnom! :)) Elég időigényes, de megéri elkészíteni.