Narancsos kacsamell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
462
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
924
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 198.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
462
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1365.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 396.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
924
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamellet befűszerezzük sóval, borssal és az ötfűszeres keverékkel. A bőrét átlósan beirdaljuk, de ügyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele.
- Egy száraz serpenyőt közepes lángon hevíteni kezdünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a kacsamellet. Addig pirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, közben a kisülő zsírral locsolgatjuk a húsos részt.
- Megfordítjuk, és a másik oldalát is közepes lángon megpirítjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kacsamell méretétől függően, és attól, hogy mennyire szeretnénk átsütni, 15-20 perc kell neki. (20 perc alatt teljesen átsül.)
- Ha kész, rácsra tesszük, és 10 percet pihentetjük, félidőben megforgatjuk, hogy a húsnedvek szépen eloszoljanak benne.
- Közben pedig a serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy egy vékony réteget képezzen. Visszatesszük melegíteni, és felöntjük a brandyvel. Elkeverjük, és amint feloldotta a pörcöket, hozzáadjuk a narancslét. 2-3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük benne, majd addig főzzük tovább, amíg szép sűrű mártást nem kapunk.
- A pihentetett kacsamellet felszeleteljük, és a narancsos szósszal meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 152
- Össznézettség: 24065
- Feltöltés dátuma: 2018. december 16.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A kacsamell sütésétől sokáig féltem, hogy bonyolult és könnyű elrontani, de ez nem igaz! Csak egy-két dologra kell figyelnünk ahhoz, hogy isteni kacsamellet süssünk minden egyes alkalommal!