r
Nosalty Logó

Narancsos-diós kevert tészta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Narancsos-diós kevert tészta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Összesen 1085 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Összesen 5432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1085 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3561.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2075 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 5432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, 4 dkg darált és 4 dkg durvára vágott dióval, majd a tojásos részhez adjuk a narancslével együtt. Alaposan összekeverjük.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a maradék dióval, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.
  3. A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral felforraljuk, majd a pudingos résszel besűrítjük. A reszelt narancshéjat belekeverjük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.
  4. Összeállítás: az egyik tésztalapra kenjük a lekvárt, majd a vaníliakrémet, végül a diós lappal befedjük. Hűtőbe tesszük dermedni, majd felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8599
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Tipp: Akinek csak nagyobb tepsije van, és egy lapot süt a tésztából, csak az egyik felére szórja a durvára vágott diót, és az lesz majd a sütemény teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Megláttam reggel az újságban, és muszáj volt kipróbálnom. Bejött.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...