r
Nosalty Logó

Narancsos-csokoládés keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsi
Narancsos-csokoládés keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5962 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    857.7 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    505 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1491 micro
  • β-crypt
    1107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 5665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz alapanyagokat a tésztához: lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, porcukrot és a keményítőt.
  2. Lereszeljük az egyik narancs héját, hozzákeverjük a lisztes keverékhez. A narancs levét kifacsarjuk.
  3. A tésztához hozzáadjuk az egész tojást, szobahőmérsékletű margarint, az 1 narancsból nyert narancslét és a vizet.
  4. Ha összeállt a tészta, pihentessük a hűtőben egy negyed órát.
  5. Addig jól mossuk meg a narancsokat és héjastul szeleteljük vékony karikákra. Tegyük a narancsszeleteket konyharuhára vagy papírra, hogy felszívja a nedvességet.
  6. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és lisztezett felületen szaggassunk fél-1 centi vastagságú karikákat.
  7. Tegyük a tésztaköröket sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd tegyünk rájuk 1-1 narancskarikát. Előmelegített sütőben 160 °C-on 20 percig süssük.
  8. Mikor kihűltek a kekszek, olvasszuk fel a csokoládét az olajjal és mártogassuk bele őket úgy, hogy alul-felül bevonja az egyik felüket a csokoládé.
  9. A csokoládés felüket ízlés szerint megszórhatjuk darált dióval, pisztáciával vagy tört mandulával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1676
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-csokoládés keksz
Zsuzsi 5 recept

Ezt a receptet Instagramon találtam, és annyira mutatós süteménynek tűnt, hogy muszáj volt kipróbálnom. Bár a recept törökül volt, az applikáció fordítója egész jól működött, és csak 1-2 török szónak kellett utánanéznem. A narancsot héjastul meg lehet enni, a csokoládéval nagyon jó édes-keserű párt alkotnak. A karácsonyi sütik listájára biztosan felkerül nálunk. Ebből az adagból elég sok, ~35 darab keksz jön ki.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...