Narancsos csokitorta egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához:
-
32g tojás40 kcal
-
19g finomliszt70 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
5 kcal
-
19g cukor74 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
12 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
A krémhez:
-
67g tej37 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
29 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
14g vaj102 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0 kcal
Összesen
443
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához:
-
385g tojás484 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
57 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A krémhez:
-
800g tej448 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
343 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
Összesen
5322
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához:
-
17.3g tojás22 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A krémhez:
-
36g tej20 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
4.1g csokoládés pudingpor15 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0 kcal
Összesen
239
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
443
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 207.9 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3760.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1236 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 924 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 769.6 g
-
Cukor 493 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 361.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1707 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 1055 mg
-
Retinol - A vitamin: 1683 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1755 micro
Összesen
5322
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
23 dkg finomliszt
-
25 g cukrozatlan kakaópor
-
23 dkg cukor
-
1 csipet só
-
4 evőkanál víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 narancsból nyert narancshéj
A krémhez:
-
8 dl tej
-
8 ek cukor
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
17 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához:
- Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
- Mérjük ki előre a cukrot, készítsük elő a vizet, a napraforgó olajat, a reszelt narancshéjat.
- Béleljük ki a 20×30 cm-es magas falú tepsi alját sütőpapírral.
- A tojásfehérjéhez adjunk egy kis csipetnyi sót, és verjük kemény habbá. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, a 23 dkg cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is belekeverjük a gépi habverővel.
- Ezután kézi habverővel dolgozzunk tovább. A kakaós lisztes keveréket 2 kanalanként hintsük szét a hab tetején, öntsünk hozzá 1 evőkanál napraforgó olajat, és keverjük el a habbal úgy, hogy a habot ne nagyon törjük össze. Ezt addig ismételjük, amíg az összes kakaós lisztet és még egy evőkanál olajat belekeverünk a habba. A narancs héját is belekeverjük a végén.
- A 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (Én hőlégkeveréssel szoktam sütni.) A piskótát csak azután vágjuk fel és töltjük meg, ha már teljesen kihűlt.
A krémhez:
- A pudingporokat kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk a 8 evőkanál cukorral. Amikor már majdnem forr a tej, gyorsan hozzáöntjük a pudingporos tejet, miközben a forró tejet folyamatosan keverjük. Így nem lesz csomós. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a puding.
- A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a narancs héját reszelve és még egy evőkanál kakaót, hogy jó csokis krémet kapjunk.
- Ha a pudingot már teljesen kihűtöttük (nem langyosra, hanem hidegre), hozzákeverjük a narancsos-kakaós vajkrémet. Felhasználásig a hűtőbe rakjuk, amíg a piskótát felvágjuk a töltéshez.
- A piskótát először felvágjuk 2 hosszú rúdra. 2 db hosszú téglalap alakú tortát fogunk így kapni. Ezután megpróbáljuk egyenletesen kétfelé vagy háromfelé vágni a tortákat.
- A krémmel a tortákat megtöltjük, és tetszőlegesen díszítjük csokoládéval, naranccsal, stb. Tálalásig hűtőben tartjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 25413
- Feltöltés dátuma: 2014. március 07.
Ajánló
Kerek vagy szív alakú tortaformában is elkészíthető, de akkor 6 tojás is elég. (Természetesen akkor a többi hozzávalóból is kevesebb kell hozzá arányosan.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Ez a torta olyan könnyen elkészíthető, hogy akár kezdő háziasszonyok is sikert arathatnak vele. A végeredmény pedig 24 nagy szelet csupa csoki, puha piskótás, narancsízű desszert.