Narancsos csokitorta Anyukámnak
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
15g vaj108 kcal
-
18g porcukor71 kcal
-
0g só0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
17g csokoládé91 kcal
-
9g nádcukor35 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
0 kcal
Krém
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
21 kcal
-
3 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g baileys1 kcal
-
18g porcukor71 kcal
-
10 kcal
Összesen
823
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
180g vaj1291 kcal
-
220g porcukor851 kcal
-
0g só0 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
110g nádcukor418 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
110g cukrozatlan kakaópor251 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
3g baileys10 kcal
-
220g porcukor851 kcal
-
116 kcal
Összesen
9857
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
7g vaj50 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.1g tojás24 kcal
-
7.7g csokoládé42 kcal
-
4.3g nádcukor16 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
0 kcal
Krém
-
9.7g mascarpone39 kcal
-
7.7g főzőtejszín10 kcal
-
3.9g csokoládé21 kcal
-
4.3g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
9.7g vaj69 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.1g baileys0 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
4 kcal
Összesen
379
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
823
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 138.5 g
Zsír
-
Összesen 627 g
-
Telített zsírsav 317 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6229.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 1124 mg
-
Foszfor 2797 mg
-
Nátrium 960 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 995.4 g
-
Cukor 742 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 608.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3846 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 361 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 1435 mg
-
Retinol - A vitamin: 3777 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 806 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2364 micro
Összesen
9857
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
22 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
9 db tojás
-
11 dkg nádcukor
-
19 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
200 ml főzőtejszín
-
10 dkg csokoládé
-
11 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
3 ml baileys
-
22 dkg porcukor
Elkészítés
Piskóta
- A puha vajat keverjük el a barna cukorral és a tojássárgákkal.
- Közben olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött.
- Keverjük össze a megolvasztott csokoládét és a vajas masszát. (Érdemes olyan edényt választani, amiben majd elfér a tojások felvert habja.)
- Verjük fel a tojásokat (ha van időnk, tegyük be előtte a mélyhűtőbe kicsit), és közben adagoljuk hozzá a porcukrot.
- A vajas masszába felváltva adagoljuk a tojáshabot és a lisztet, amiben már elkevertük a sót és a szódabikarbónát.
- A masszát öntsük bele egy 26 centis tortaformába, és süssük 190 fokon 40 percig (tűpróba). A kész piskótát vágjuk 3 részbe.
Krém
- A csokoládét olvasszuk meg, és keverjük hozzá a főzőtejszínt.
- A csokis masszát és a többi hozzávalót tegyük bele egy nagy tálba, és gépi habverővel keverjük simára.
- A krém felével kenjük meg a lapokat, a másik felével pedig a külsejét vonjuk be.
- Éles késsel gyönyörű csokiforgácsokat lehet készíteni a szóráshoz. A tetejére meg mehet még egy nagy marék kandírozott narancshéj.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2407
- Feltöltés dátuma: 2015. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám szülinapjára készült ez a narancsos-csokis finomság. Nagyon aggódtam, hogy milyen lesz. Nem kellett volna. Sőt. A narancs és a csoki szeretik egymást, mint én az anyukámat.