r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta Anyukámnak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos csokitorta Anyukámnak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 9857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    627 g
  • Telített zsírsav
    317 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6229.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1124 mg
  • Foszfor
    2797 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    995.4 g
  • Cukor
    742 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3777 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2364 micro
Összesen 9857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A puha vajat keverjük el a barna cukorral és a tojássárgákkal.
  2. Közben olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött.
  3. Keverjük össze a megolvasztott csokoládét és a vajas masszát. (Érdemes olyan edényt választani, amiben majd elfér a tojások felvert habja.)
  4. Verjük fel a tojásokat (ha van időnk, tegyük be előtte a mélyhűtőbe kicsit), és közben adagoljuk hozzá a porcukrot.
  5. A vajas masszába felváltva adagoljuk a tojáshabot és a lisztet, amiben már elkevertük a sót és a szódabikarbónát.
  6. A masszát öntsük bele egy 26 centis tortaformába, és süssük 190 fokon 40 percig (tűpróba). A kész piskótát vágjuk 3 részbe.

Krém

  1. A csokoládét olvasszuk meg, és keverjük hozzá a főzőtejszínt.
  2. A csokis masszát és a többi hozzávalót tegyük bele egy nagy tálba, és gépi habverővel keverjük simára.
  3. A krém felével kenjük meg a lapokat, a másik felével pedig a külsejét vonjuk be.
  4. Éles késsel gyönyörű csokiforgácsokat lehet készíteni a szóráshoz. A tetejére meg mehet még egy nagy marék kandírozott narancshéj.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2407
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szülinapjára készült ez a narancsos-csokis finomság. Nagyon aggódtam, hogy milyen lesz. Nem kellett volna. Sőt. A narancs és a csoki szeretik egymást, mint én az anyukámat.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...