r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis örvény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-csokis örvény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.3 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5536.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2335 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1778 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 4177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt, és a muffinsütőt készítsük elő (papírkosarat bele vagy kivajazni-lisztezni).
  2. Egy tálban verjük fel kissé a tojásokat, adjuk hozzá a vajat/margarint és a cukrot, majd keverjük habosra.
  3. Tegyük bele a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, keverjük krémesre.
  4. A masszát osszuk 2 nagyjából egyenlő részre. Az egyik feléhez adjuk hozzá a narancs levét és héját, a másikhoz a kakaót és az apróra vágott csokit. Jól keverjük el mindkét masszát, a csokisnak valószínűleg szüksége lesz még egy kis tejre, hogy ne legyen olyan sűrű.
  5. Mindegyik papírkosárba tegyünk a kétféle tésztából, aztán egy kanál nyelével keverjük meg, hogy márványos hatást érjünk el.
  6. Süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megszilárdult-e, ha idő előtt pirul a teteje, akkor takarjuk el alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12 db-os muffin sütő
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13094
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Ha gyorsan és egyszerűen van szükségünk egy szép süteményre - saját szemünk gyönyörködtetésére vagy vendégváráshoz is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyra kapott Kreatív Konyha sorozat Különleges Muffinok című könyvéből származik a recept. Mióta megkaptam, szemeztem vele, mert a kedvencem a narancsos csoki, de csak így húsvét táján voltam képes kipróbálni. Nagyon kritikus vagyok, de jelentem nagyon finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...