r
Nosalty Logó

Narancsos csoki szalámi pisztáciával és mogyoróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos csoki szalámi pisztáciával és mogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.9 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 3148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 492 kcal

Elkészítés

  1. Olvasszuk meg a csokit és a vajat a mikróban, vagy vízgőz felett.
  2. A kekszet negyedeljük, és keverjünk minden hozzávalót, a porcukor kivételével a csokiba. Ha nehéznek érezzük a keverést, betehetjük még 30 másodpercre a mikróra.
  3. Innentől kétféleképpen dolgozhatunk:
  4. Megvárjuk, míg a csoki kicsit megdermed és szalámit formázunk belőle. Vigyázzunk, a csoki hamar dermed!
  5. Vagy: A még meleg masszát fóliára halmozzuk, és betekerjük. Néha - néha meggörgetjük a konyhapulton, ha nem akarjuk, hogy az alsó része lapos legyen.
  6. A csokiszalámit a hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt megforgatjuk porcukorban.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9590
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a csoki szalámit egy narancs zselével töltött, csokival bevont keksszel készítettem el. Nagyon finom narancsos aromát adott a sütinek.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...