r
Nosalty Logó

Narancslekvárral töltött muffinok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Narancslekvárral töltött muffinok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 2845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.2 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 2845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A tojásokat a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejszínt, narancshéjat, csipet sót. Elkeverjük benne a langyos vajat, és hűtőbe tesszük.
  2. Kilisztezett muffin-formákba töltjük a tésztát, és 160°C-os sütőben 15 percig sütjük. Rácsra szedjük, félretesszük.
  3. Elkészítjük a mázat: Vízfürdőben a fondant-t, a cukorszirupot és a finomra reszelt narancshéjat 35°C-osra melegítjük, és ezen a hőmérsékleten tartjuk.
  4. Kanállal kivájjuk a sütik közepét, a kiemelt tésztát félretesszük. Az üreget megtöltjük lekvárral, majd befedjük a tésztával. Megfordítjuk a muffinokat, és rácsra tesszük. Leöntjük a mázzal.
  5. 200°C-ra melegített sütőbe tesszük, elzárjuk a sütőt, és néhány percig bent tartjuk a sütiket. Kivesszük, és kihűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2365
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancslekvárral töltött muffinok
ZilkaZil 127 recept

Ennek a sütinek az első kóstolásakor inkább már letaglózva érzi magát az ember, annyira brutálisan intenzív benne minden. Kettőnél több fogyasztása után már lehet, hogy terápiára kéne járni...:) A recept az Alain Ducasse konyhaművészete című könyvből származik, az egyetlenből, aminek leírásait tényleg grammra pontosan követem. Csodálatosan egyszerű, ám kémikusi precizitással kigondolt desszertek vannak benne, érdemes utánajárni! (Az egyetlen hátránya, hogy főként szakácsoknak készült a könyv (az öcsémtől nyúltam le), így van benne pár olyan desszert, aminek elkészítésére soha nem vállalkoznék kellő konyhatechnológia és alapanyag hiányában. Illetve a receptekben arányosítanom kellett a hozzávalókat, mert az eredetiben egy kisebb étterem péntek esti forgalmára van számítva minden. :D)

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...