Narancslekvárral töltött muffinok
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
A muffinhoz
-
34g tojás43 kcal
-
9g habtejszín27 kcal
-
21g cukor82 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
13g narancslekvár31 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
13g cukorfondant43 kcal
-
8g cukorszirup21 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
A muffinhoz
-
275g tojás346 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g narancslekvár246 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
100g cukorfondant346 kcal
-
60g cukorszirup170 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
A muffinhoz
-
28.2g tojás35 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
10.2g narancslekvár25 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
10.2g cukorfondant35 kcal
-
6.1g cukorszirup17 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 88.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1091 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2408.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.2 g
-
Cukor 358 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 309.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 943 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 750 mg
-
Retinol - A vitamin: 928 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1300 micro
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Hozzávalók
A muffinhoz
-
5 db tojás
-
75 ml habtejszín
-
170 g cukor
-
13.5 dkg finomliszt
-
2.5 g sütőpor
-
50 g vaj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
100 g narancslekvár
-
1 csipet só
A mázhoz
-
10 dkg cukorfondant
-
60 ml cukorszirup
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A muffinhoz
- A tojásokat a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejszínt, narancshéjat, csipet sót. Elkeverjük benne a langyos vajat, és hűtőbe tesszük.
- Kilisztezett muffin-formákba töltjük a tésztát, és 160°C-os sütőben 15 percig sütjük. Rácsra szedjük, félretesszük.
- Elkészítjük a mázat: Vízfürdőben a fondant-t, a cukorszirupot és a finomra reszelt narancshéjat 35°C-osra melegítjük, és ezen a hőmérsékleten tartjuk.
- Kanállal kivájjuk a sütik közepét, a kiemelt tésztát félretesszük. Az üreget megtöltjük lekvárral, majd befedjük a tésztával. Megfordítjuk a muffinokat, és rácsra tesszük. Leöntjük a mázzal.
- 200°C-ra melegített sütőbe tesszük, elzárjuk a sütőt, és néhány percig bent tartjuk a sütiket. Kivesszük, és kihűtve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2367
- Feltöltés dátuma: 2013. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ennek a sütinek az első kóstolásakor inkább már letaglózva érzi magát az ember, annyira brutálisan intenzív benne minden. Kettőnél több fogyasztása után már lehet, hogy terápiára kéne járni...:) A recept az Alain Ducasse konyhaművészete című könyvből származik, az egyetlenből, aminek leírásait tényleg grammra pontosan követem. Csodálatosan egyszerű, ám kémikusi precizitással kigondolt desszertek vannak benne, érdemes utánajárni! (Az egyetlen hátránya, hogy főként szakácsoknak készült a könyv (az öcsémtől nyúltam le), így van benne pár olyan desszert, aminek elkészítésére soha nem vállalkoznék kellő konyhatechnológia és alapanyag hiányában. Illetve a receptekben arányosítanom kellett a hozzávalókat, mert az eredetiben egy kisebb étterem péntek esti forgalmára van számítva minden. :D)