adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1346
kcal
- 1% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
5382
kcal
- 1% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347 g
-
Cukor 335 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 356.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 432 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
1346
kcal
- 1% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1073 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1388.1 g
-
Cukor 1339 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1427.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 872 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 1042 micro
-
β-crypt 1730 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1903 micro
Összesen
5382
kcal
- 1% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
151
kcal
Elkészítés
- A narancsokat és a citromokat gondosan megmossuk. Az az legjobb, ha biogyümölcsből készítjük, mivel a héját is felhasználjuk.
- Vékonyan meghámozzuk a citromokatés a narancsokatúgy hogy a fehér részből ne jusson rá. Ha mégis így sikerülne, akkor vágódeszkára fektetve éles késsel eltávolítjuk róla, mert, ha rajta marad, keserű lesz tőle a lekvár.
- Edény fölött "kifilézzük" a narancsot, azaz éles késsel a hártyák közül kifejtjük a gerezdeket. A leve iskell a lekvárba! Feldaraboljuk. (Nekem ez a filézés közben magátólmegtörtént..)
- A citrom-, és narancshéjat gyufaszál vastagsárúra felszeleteljük és 3 dl curkos vízben felforraljuk, majd 15 percig lassú tűzön főzzük. Szűrővel kiszedjük és lecsepegtetjük.
- A lekvárhoz a narancsot és a cukrot egy lábasban összekeverjük a megfőzött héjjal. Közepes lángon 40-50 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha besűrűsödik. (Ha egy hideg tányérra mokkáskanálnyit cseppentünk és nem folyik szét.)
- Azonnal kifertőtlenített befőttes üvegbe szedjük, gyorsan légmentesen lezárjuk és fejreállítjuk. Így hagyjuk kihűlni.
- Száraz, hűvös helyen tároljuk!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 562
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 93
- Össznézettség: 154507
- Feltöltés dátuma: 2009. december 21.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy kedves kérést teljesítve készítettem el ezt a lekvárt. Kicsit pepecselős, de nagyon finom ! Az egyik üveget apukám kapta, nála ez nagy kedvenc.