Narancskocsonya
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
27.8g narancs10 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
53.5g víz0 kcal
-
3.7g burgonyakeményítő13 kcal
-
2.7g pisztácia15 kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 221.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.8 g
-
Cukor 269 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1329.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1070 micro
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A narancsokat alaposan megmossuk, lereszelt héjukat. 1 órára 1 l vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
- Az immáron sárgás vizet a cukorral és a narancsok kifacsart levével együtt felforraljuk. Ekkor hozzákeverjük a fél pohár vízzel elkevert keményítőt (először kézi habverővel, majd fakanállal). Szinte azonnal besűrűsödik!
- Ezután további 10 percig folyamatosan kevergetve főzzük.
- Tálkákba, poharakba osztva hagyjuk kihűlni! Durvára vágott natúr pisztáciával vagy mogyoróval díszíthetjük.
- Fogyasztásig hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk.
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5051
- Feltöltés dátuma: 2011. február 14.
Ajánló
Gyerekek számára készítsünk belőle kis adagokat, hogy még érdekesebbé tegyük számukra ezt a nyalánkságot! Megszórhatjuk esetleg színes tortadarával is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ez bizony, ahogy kedvesemmel kitárgyaltuk nem zselé, nem ám, pedig majdnem annak kereszteltem nagy meggondolatlanul. A Portakal peltesi magyarul Narancskocsonyát jelent, hozzáteszem teljesen jól harmonizál ez a kis frissítő desszert ilyenmódon a nevével. A Narancskocsonyának egyébként két változatát készítik a török népek, és természetesen én is. Az egyik itt leírt és látható vizesebb, könnyedebb pohárdesszert (kicsit zselés, kicsit pudingos, frissen picit takonypócos állagú, épp, ahogy a gyerekek szeretik). A másik pedig a töményebb Pelte, melynél maximum egy kevés vizet keverünk a narancsléhez, és valamilyen tejes pudinggal, krémmel rétegezve, süteményalapra helyezve tálaljuk. Nyári desszert létére én bizony most télen tárom elétek, azon egyszerű oknál fogva, mert most volt túlzottan is sok a narancs a kamrában... További kép: itt.