Narancsdzsem Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
727
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4352
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.6 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 448.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 275 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 571 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
727
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2679.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 1222 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1107.8 g
-
Cukor 1024 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 2693.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1649 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 896 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 323 micro
-
β-karotin 2079 micro
-
β-crypt 3423 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3787 micro
Összesen
4352
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
85
kcal
Elkészítés
- A narancsot és a citromot alaposan megsikáljuk.
- Ezután keresztben kettévágjuk a narancsokat, és egy éles mokkáskanál segítségével a hártyák közül kikanalazzuk a narancsok húsát, de vigyázzunk, a fehér rész ne kerüljön bele!
- A maradék levet kinyomjuk, mivel teljesen nem tudjuk kiszedni a narancsok húsát. Hozzáadjuk a két citrom levét is.
- Ha készen vagyunk, 3 db narancsnak és a citromnak a sárga héját egészen vékonyan levágjuk, de a fehér rész ne kerüljön bele, ezután vékony csíkokra vágjuk.
- Az előkészített gyümölcsvelőt a levével együtt lemérjük (nekem tisztán 2 kg lett belőle), majd a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük a dzsemet, közben hozzáadjuk a csíkokra vágott héjat is.
- Én két rétegű celofánnal zártam le az üvegeket, csavaros üveg hiányában, ezért a hagyományos módon száraz dunsztba raktam, amíg ki nem hűltek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 19093
- Feltöltés dátuma: 2014. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ezidáig kétszer próbálkoztam narancsdzsemmel, de egyik sem nyerte el igazán a tetszésemet. A minap azonban a főnökasszonyom extra szuper receptjét megkaptam, hát ez maga a tökély, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!