Napsütötte spanyol lencseleves
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
25g lencse88 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
25g chorizo74 kcal
-
250g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
100g lencse352 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g chorizo296 kcal
-
1000g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.5g sárgarépa3 kcal
-
2.8g fehérrépa2 kcal
-
7.5g zeller3 kcal
-
5.7g cukkini1 kcal
-
4.7g lencse17 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
2.4g paprika0 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
4.7g burgonya3 kcal
-
4.7g chorizo14 kcal
-
47.2g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1202.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 443 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1260 micro
-
β-karotin 3101 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 760 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4811.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 3426 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1772 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 635 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5041 micro
-
β-karotin 12405 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2060 micro
-
Lut-zea 3040 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 238 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 97 micro
-
Lut-zea 143 micro
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
10 dkg lencse
-
0.5 db paprika
-
1 kis db paradicsom
-
1 közepes db burgonya
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és üvegesre sütjük, majd rádobjuk az összenyomott fokhagymát is, illatáig sütjük, majd rádobjuk a kolbászt is, ha akarunk tenni bele. Ezt picit megfuttatjuk. Közben felaprítjuk a zöldségeket, és megmossuk a lencsét. (Aki szeretné, beáztathatja előző este, én nem szoktam.) A paradicsomnak lehúzzuk a héját, akit zavar, kiszedheti a kocsonyás, magos részt, és csak a húsát teszi majd bele felkockázva. Amikor a hagyma kész, rádobjuk az összes zöldséget, picit megpirítjuk, és rászórjuk a füstölt pirospaprikát. Óvatosan, mert már a kolbászból kisült a paprikás íz egy része.
- Ezt követően befűszerezzük, és felöntjük annyi lével, hogy 0,5 ujjnyira ellepje, és készre főzzük. Közepes lángon, hogy kicsit bugyogjon, de ne forrjon. Ízlés szerint tehetünk még bele egy kisebb babérlevet is, hogy kihozza a lencse ízét. De ez nincs az eredeti receptben. Körülbelül 40-50 perc alatt elkészül.
- Tálaljuk, és melegen fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 10948
- Feltöltés dátuma: 2017. november 07.
Ajánló
Ha szeretitek a csípőset, készülhet csípős kolbásszal, csípős füstölt paprikával, csípős paprikával. A chorizo mellé akár hús is tehető az ételbe, hogy gazdagítsuk, a kolbászt helyettesíthetjük szalonnával is, vagy vegyesen is belerakhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Amidőn Réka vala külföldi munkás.....szóval egy spanyol kolléganőnk egy hideg téli napon a hegyekben készítette a közös ebédet...az illata mesés volt, az íze pedig szívünkbe lopta a nyarat. Ennyi zöldséget egy tálban már régen láttunk... A furcsa mindenkinek a cukkini volt a levesben, hiszen a kelet-európaiakra nem jellemző ezen zöldség használata ily formán. Laktató, ízekkel teli és meleg. A receptet Mónica Repáraz Gómara-tól (Móni) -kedves receptgyűjtő ezt ne feledd, nem az én kreálmányom, ezt így éreztem helyesnek- kaptam, és megfőztem a családnak, az evést csendes hümmögések kísérték. Örömmel konstatáltam a sikert.