r
Nosalty Logó

Napsütötte spanyol lencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Napsütötte spanyol lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1042 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1260 micro
  • β-karotin
    3101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4811.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    3426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1772 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5041 micro
  • β-karotin
    12405 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 1042 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és üvegesre sütjük, majd rádobjuk az összenyomott fokhagymát is, illatáig sütjük, majd rádobjuk a kolbászt is, ha akarunk tenni bele. Ezt picit megfuttatjuk. Közben felaprítjuk a zöldségeket, és megmossuk a lencsét. (Aki szeretné, beáztathatja előző este, én nem szoktam.) A paradicsomnak lehúzzuk a héját, akit zavar, kiszedheti a kocsonyás, magos részt, és csak a húsát teszi majd bele felkockázva. Amikor a hagyma kész, rádobjuk az összes zöldséget, picit megpirítjuk, és rászórjuk a füstölt pirospaprikát. Óvatosan, mert már a kolbászból kisült a paprikás íz egy része.
  2. Ezt követően befűszerezzük, és felöntjük annyi lével, hogy 0,5 ujjnyira ellepje, és készre főzzük. Közepes lángon, hogy kicsit bugyogjon, de ne forrjon. Ízlés szerint tehetünk még bele egy kisebb babérlevet is, hogy kihozza a lencse ízét. De ez nincs az eredeti receptben. Körülbelül 40-50 perc alatt elkészül.
  3. Tálaljuk, és melegen fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 10948
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 07.

Ajánló

Ha szeretitek a csípőset, készülhet csípős kolbásszal, csípős füstölt paprikával, csípős paprikával. A chorizo mellé akár hús is tehető az ételbe, hogy gazdagítsuk, a kolbászt helyettesíthetjük szalonnával is, vagy vegyesen is belerakhatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amidőn Réka vala külföldi munkás.....szóval egy spanyol kolléganőnk egy hideg téli napon a hegyekben készítette a közös ebédet...az illata mesés volt, az íze pedig szívünkbe lopta a nyarat. Ennyi zöldséget egy tálban már régen láttunk... A furcsa mindenkinek a cukkini volt a levesben, hiszen a kelet-európaiakra nem jellemző ezen zöldség használata ily formán. Laktató, ízekkel teli és meleg. A receptet Mónica Repáraz Gómara-tól (Móni) -kedves receptgyűjtő ezt ne feledd, nem az én kreálmányom, ezt így éreztem helyesnek-  kaptam, és megfőztem a családnak, az evést csendes hümmögések kísérték. Örömmel konstatáltam a sikert. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...