r
Nosalty Logó

Napraforgómagos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Napraforgómagos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7245.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    4129 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 4315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet elvegyítjük a sóval. Elmorzsoljuk benne a zsírt. Közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojássárgáját, beleborítjuk a tejfölt.
  3. Az élesztős tej hozzáadásával megdagasztjuk a tésztát.
  4. Kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk. Kétszer hajtogatjuk, pihentetés nélkül.
  6. A sóval kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, beszórjuk a maggal. Pogácsákat szaggatunk belőle, tepsibe helyezzük őket.
  7. Rövid pihentetés után (kb. még bemelegszik a sütő) előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7533
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Ha a tészta túl kemény vagy túl lágy lenne, egy kevés tejjel vagy liszttel segíthetünk rajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Élesztős tésztákat nem szoktam recept után készíteni, szétnézek, mi van a kamrában, hűtőben, s felhasználom, amit találok. Ez is úgy készült. 3 tepsivel lett belőle. A változatosság kedvéért napraforgómaggal szórtam be.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...