Nápolyi pizza- Pizza 19.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
310 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g víz0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
A feltéthez
-
38g csípős kolbász170 kcal
-
113g mozzarella336 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
A paradicsomszószhoz
-
100g paradicsom18 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1268
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g víz0 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
15g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
A feltéthez
-
150g csípős kolbász678 kcal
-
450g mozzarella1346 kcal
-
200g fekete olajbogyó232 kcal
A paradicsomszószhoz
-
400g paradicsom72 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
5066
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
24g finomliszt87 kcal
-
12g víz0 kcal
-
0.5g élesztő1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
A feltéthez
-
7.2g csípős kolbász33 kcal
-
21.6g mozzarella65 kcal
-
9.6g fekete olajbogyó11 kcal
A paradicsomszószhoz
-
19.2g paradicsom3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
243
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4369.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 3017 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 270.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
1268
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 190.6 g
Zsír
-
Összesen 287.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17476.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 2582 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 2273 mg
-
Nátrium 12066 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1081 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1008 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 783 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1602 micro
Összesen
5066
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 839 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 494 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
-
450 g mozzarella
-
200 g fekete olajbogyó
A paradicsomszószhoz
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 levél bazsalikom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes, és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.) Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
- Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
- A feltétet (kolbászt) szeleteljük vékonyra (szeletelőgép hiányában célszerű szeletelve megvásárolni), a mozzarellát reszeljük le.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmefelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
- Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjuk rá a mozzarellát, majd tegyük tetejére a feltéteket és süssük a sütő legmagasabb fokozatán pirosra.
- Azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 310 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 25104
- Feltöltés dátuma: 2011. június 04.
Ajánló
Legjobb baráti összejövetelekre vacsora helyett, vagy egyszerűen kedvünk szerint. Ha a pizzagolyókat megkenjük egy kevés olajjal, és fóliával letakarjuk, hűtőben tárolva még két napig felhasználhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Ez egy nagyon egyszerű, klasszikus recept. Még az otthoni sütőben is élvezhetőbb pizzát készíthetünk, mint amilyenekkel sok helyütt találkozni lehet. Ha tehetjük, inkább készítsük el pizzánkat magunk, ott nincs tévedés, és legalább tudjuk, mi van rajta, mit eszünk meg.