Nápolyi 24 órás pizzatészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Hegedűs Bence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
350 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g finomliszt607 kcal
-
1 kcal
-
108g víz0 kcal
-
5g só0 kcal
Összesen
608
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
4 kcal
-
650g víz0 kcal
-
30g só0 kcal
Összesen
3644
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
59.4g finomliszt216 kcal
-
0.2g friss élesztő0 kcal
-
38.6g víz0 kcal
-
1.8g só0 kcal
Összesen
216
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2256.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 1946 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 128.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
608
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13541.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1093 mg
-
Nátrium 11675 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 763.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 771.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
3644
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 804.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
4 g friss élesztő
-
650 ml víz
-
30 g só
Elkészítés
- Poolish elkészítése(előtészta):
- Egy nagyobb méretű tálba beleteszünk 300 g pizzalisztet, majd 300 ml vizet, illetve 3 g Budafoki Friss élesztőt. Majd jól csomómentesre keverjük. Egy folyós állagú előtésztát fogunk kapni. Ezt légmentesen letakarva hagyjuk pihenni 10-12 órát szobahőmérsékleten.
- Tészta bedagasztása:
- A kész Poolishoz öntünk 700 g pizzalisztet és 350 ml hideg vizet, 1 g élesztőt, 30 g sót. Ezt dagasztógéppel kidagasztjuk 10-15 perc alatt. Dagasztás után pihentetjük a dagasztógépben egy 10 percet, majd újra dagasszuk 1-2 percet. A tésztát tegyük ki egy olívaolajos felületre, majd kezdjük el kihúzni az asztalon minél nagyobbra. Az sem baj ha kiszakad.
- Kinyújtás után hajtogassuk vissza, majd egy nagy gombócot formáljunk belőle a tetejét kenjük le olívaolajjal és letakarva várjunk 20 percet. Újra kihúzkodjuk a tésztát az olajozott felületen majd megint egy gombócot formálunk felőle és lekenjük 20 percet pihentetjük, majd ezt még egyszer megismételjük. 20 perc pihentetés után egyenlő részekre osztjuk és gombócokat formálva egy olajjal kikent tálba tesszük őket.
- A tálakat lefedjük légmentesen és hűtőbe tesszük legalább 10 órára. Sütés előtt 2 órával kivesszük a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten felmelegedni.
- Sütés:
- A sütőt a legmagasabb hőfokra hevítjük felső sütésen. Az edényt fejjel lefelé fordítjuk egy bőségesen lisztezett területen. A pizzatészta leválik a tálról magától ezt követve elkezdjük belülről kifelé nyomkodni a levegőbuborékokat vigyázva, hogy egy szép peremes szélt kapjunk, majd elkezdjük kézzel nyújtani szinte átlátszóra vigyázva, hogy nehogy kiszakadjon a tészta. Majd ízlés szerint rátesszük a feltéteket vigyázva, hogy a szélét szabadon hagyjuk, majd betesszük a sütőbe. Lehetőleg pizzakövet használjunk, de ha nincs, meg lehet oldani anélkül is. Nagyjából 3-4 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 350 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 4 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 136
- Össznézettség: 5184
- Feltöltés dátuma: 2023. november 10.
Ajánló
Én mindenhol beszerezhető 00 típusú Gyermelyi Pizzalisztet használok hozzá, de ha jobb minőségű olasz pizzaliszteket használunk sokkal jobb lesz az ízélmény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Hegedűs Bence
1 recept
Én már több hónapja próbálgatom ezt a receptet, nekem így sikerült a legjobban. Poolis használatával 65% Hidro