Nagyon tejfölös frankfurti leves pirított virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
375g víz0 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
168 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
407
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g frankfurti virsli673 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
1629
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
7.1g burgonya4 kcal
-
53.1g víz0 kcal
-
17.7g kelkáposzta4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.8g frankfurti virsli24 kcal
-
8.8g tejföl18 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Összesen
58
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 597.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
407
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4725.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1154 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 919 mg
-
Nátrium 2303 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2391.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 292 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2465 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
1629
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
58
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál római kömény
-
1 teáskanál majoranna
-
2 db burgonya
-
1.5 l víz
-
1 kis fej kelkáposzta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
250 g frankfurti virsli
-
250 g tejföl
-
1 ek finomliszt
Elkészítés
- Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a római köményt és a majoránnát.
- Miután összepirítottuk őket, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát és kis kevergetés után felöntjük másfél liter vízzel. Az edényt lefedjük és 5 percig hagyjuk főni.
- A leves ízeinek összeérése után, belekerülnek a felszeletelt kelkáposzta levelek, valamint a só és a bors ízlés szerint. Fedő alatt ismét főzzük, de ezúttal 20 percig.
- Amíg fő a leves, egy serpenyőben megpirítjuk a karikára vágott frankfurti virsli darabokat.
- Egy külön tálba kimérjük a tejfölt, majd belekanalazzuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Az edényből forró levet merünk a tálba, hogy a habarás is átmelegedjen, majd szűrő segítségével hozzáadjuk a leveshez.
- Miután a megpirult virsli is az edényben landolt, felforrás után tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1030
- Tegnapi nézettség: 69
- 7 napos nézettség: 519
- Össznézettség: 51230
- Feltöltés dátuma: 2021. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A frankfurti levest és hozzávalóit nem mindig kedvelte a közönség, mára azonban az egyik legnépszerűbb magyar ételnek számít. Frankfurthoz csupán a virsli miatt van köze, mivel a kelkáposztával telepakolt fogás receptje Budapesten született meg. A kelkáposzta mellett, a pirospaprika és a tejfölös habarás teszi igazán autentikussá.