r
Nosalty Logó

Muszaka Tomatotree konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Muszaka Tomatotree konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

451
Kalória
30g
Fehérje
33.7g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
420.6g
Víz
148.8g
Koleszterin
7.4g
Rost
10.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5933.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2523.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2455 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 2700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, hámozatlanul kb. 1 cm vastagságúra felkarikázzuk, besózzuk, és úgy 1 órára félretesszük. A kb. egyforma méretű krumplikat sós vízben, héjában megfőzzük. A paradicsomot megmossuk, 1 kivételével pár percre forró vízbe mártjuk, majd lehámozzuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megfonnyasztjuk, és a fokhagymát is hozzáreszeljük. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a fűszerekkel ízesítjük. 10-15 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A padlizsánszeletekről letörölgetjük az "izzadságot", kevés olajjal megspricceljük, és sütőpapírral borított tepsiben kb. 15 perc alatt puhára sütjük. (Én nem szeretem olajban kisütni, mert nagyon teleszívja magát.)
  4. A puhára főtt krumplit hidegvízben kihűtjük, majd meghámozzuk.
  5. Kiolajozott tűzálló tál alját kirakjuk felkarikázott burgonyával, rátesszük a sült padlizsán felét, elterítjük rajta a paradicsomos-fűszeres darált húst. Erre a maradék padlizsán következik és végül burgonyával befedjük. Rákarikázzuk az elején félretett paradicsomot.
  6. A két tojást felverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és hozzáönjük a tejszínt. A keveréket a rakottasra borítjuk, sajtot reszelünk rá, és pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Padlizsán bármikor jöhet! A muszakának többféle változatát próbáltuk, mire emellett döntöttünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!