r
Nosalty Logó

Muszaka Tomatotree konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Muszaka Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5933.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2523.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2455 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 2700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, hámozatlanul kb. 1 cm vastagságúra felkarikázzuk, besózzuk, és úgy 1 órára félretesszük. A kb. egyforma méretű krumplikat sós vízben, héjában megfőzzük. A paradicsomot megmossuk, 1 kivételével pár percre forró vízbe mártjuk, majd lehámozzuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megfonnyasztjuk, és a fokhagymát is hozzáreszeljük. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a fűszerekkel ízesítjük. 10-15 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A padlizsánszeletekről letörölgetjük az "izzadságot", kevés olajjal megspricceljük, és sütőpapírral borított tepsiben kb. 15 perc alatt puhára sütjük. (Én nem szeretem olajban kisütni, mert nagyon teleszívja magát.)
  4. A puhára főtt krumplit hidegvízben kihűtjük, majd meghámozzuk.
  5. Kiolajozott tűzálló tál alját kirakjuk felkarikázott burgonyával, rátesszük a sült padlizsán felét, elterítjük rajta a paradicsomos-fűszeres darált húst. Erre a maradék padlizsán következik és végül burgonyával befedjük. Rákarikázzuk az elején félretett paradicsomot.
  6. A két tojást felverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és hozzáönjük a tejszínt. A keveréket a rakottasra borítjuk, sajtot reszelünk rá, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26038
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muszaka Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Padlizsán bármikor jöhet! A muszakának többféle változatát próbáltuk, mire emellett döntöttünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...