Mustáros sertésragu hagymás püré alatt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A raguhoz
-
125g sertéscomb228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g víz0 kcal
A püréhez
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g tej28 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
908
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A raguhoz
-
500g sertéscomb910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g víz0 kcal
A püréhez
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g tej112 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
3631
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A raguhoz
-
20.9g sertéscomb38 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj31 kcal
-
8.4g víz0 kcal
A püréhez
-
41.8g burgonya24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj31 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
Összesen
151
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 338 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
908
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.9 g
Zsír
-
Összesen 273.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 603 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3513.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1695 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1351.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
3631
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
50 dkg sertéscomb
-
1 db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál mustár
-
2 ek worcestershire-szósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl víz
A püréhez
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
2 dl tej
-
1 db tojás
-
1 teáskanál mustár
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
A raguhoz
- Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra kockázott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, lepirítjuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, az aprított fokhagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
- Felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a Worchester-szószt, 1 tk mustárt, és takarék lángon puhára főzzük a húst.
- Közben hagyományos módon krumplipürét készítünk. (Sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük, és vajjal, forró tejjel, sóval, borssal habosra keverjük.) Ha kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. A pürét mustárral és a másik fej szeletelt, olajban pirított hagymával ízesítjük.
- A ragut tűzálló tál aljára szedjük, befedjük a pürével, majd 220 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3745
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Egy régi újságból származó receptkülönlegesség.