r
Nosalty Logó

Mustáros fűszeres pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Mustáros fűszeres pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2913 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 729 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9392.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2125 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    4501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 2913 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mustárt, tejet, tojásokat elkeverjük, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport, fűszereket (a fűszerkeverék 1 ek legyen), a reszelt sajtot, sót, a vajat, és dolgozzuk össze. Szükség esetén adjunk hozzá tejet.
  2. Mivel keleszteni nem kell, azonnal kinyújtjuk, kiszaggatjuk, én kisebb pogácsákat szaggattam.
  3. Tetejét kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1790
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Ajánló

Tehetünk még bele pirospaprikát, fűszereket ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a receptet a varecha. sk oldalon találtam. Egyszerű, gyors recept, mivel még mustárosat nem sütöttem. Elolvastam a véleményeket a receptről és dicsérték, így elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...