r
Nosalty Logó

Mustáros borjú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mustáros borjú
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

400
Kalória
32.8g
Fehérje
5.9g
Szénhidrátok
26g
Zsír
160.7g
Víz
146.4g
Koleszterin
2.4g
Rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 126 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    642.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A mustáros borjúhoz

  1. A borjúhúst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből.
  2. Megszurkáljuk úgy, hogy a negyedbe vagy félbe vágott fokhagyma gerezdekkel megtüzdelhessük.
  3. Megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, rárakjuk a mustárt, az olívaolajat, és ezekkel jól körbekenjük a húst.
  4. Körberakjuk a friss vagy fagyasztott zsályalevelekkel és rozmaringszárral.
  5. A húst jénai tálba rakjuk, és letakarás nélkül kilónként 40 percig (1 kg hús 40 perc) 180 fokon, légkeverésen sütjük.
  6. A szaftjával gyakran meglocsolgatjuk, ha kell még olívaolajat öntünk hozzá. Amikor kész kivesszük, felszeleteljük, a saját szaftjában hagyjuk tálalásig, és letakarjuk alufóliával. Hamar kihűl, így ne időzzünk sokat a tálalásig.

A mártáshoz

  1. Egy lábosban felrakjuk a mustárt, a tejszínt és a konyakot, kb. 3 kanál pecsenyelével (a hús szaftja, érdemes a sütés vége felé kivenni a pecsenyeléből).
  2. Egy csipetnyi sót, borsot rakunk hozzá. Egyszer rottyan és kész.
  3. Tálaláskor egy-két kanálnyi szószt öntünk a húsra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régebben nem szerettem sem a marhát, sem a borjút, maximum pörköltnek vagy gulyáslevesben. Mióta külföldön élek, azóta minden héten legalább egyszer valamelyik kerül az asztalra. Ez az abszolút vendégváró, ünnepi menü még sohasem okozott csalódást, bár érdemes a vendégsereg érkezése előtt kipróbálni, mert ha kicsit is túlsütjük nagy csalódás lesz. (Ehhez az ételhez érdemes nagyon szép borjúhúst beszerezni.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!