r
Nosalty Logó

Muki torta- Dunahullám 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Muki torta- Dunahullám 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    351.7 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4676.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.5 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 7017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A puha vajat, 4 tojássárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, sütőport, csipet sót, és alaposan elkeverjük.
  4. Végén óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
  5. Sütőpapírt fogatunk egy kerek tortaforma aljára, és alaposan bevajazzuk, ügyelve arra, hogy a tortaforma szélére is kerüljön ujjnyi magasságban.
  6. A tészta felét különszedjük.
  7. A tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk.
  8. A kakaóporos tésztát öntjük a tortaforma aljára, erre öntjük a fehér tésztát.
  9. A tészta tetejére nyomkodjuk a meggyeket.
  10. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  11. A formában hagyjuk kihűlni.
  12. A krém elkészítése:
  13. A vaníliás pudingport 3,5 dl tejjel sűrűre felfőzzük.
  14. A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót habosra keverjük.
  15. A kihűlt sűrű pudingot egyneműre keverjük a cukros vajjal.
  16. A kihűlt tészta tetejére simítjuk, és jól megütögetjük a formát, hogy a krém mindenütt egyenletesen fedje.
  17. A tortát hűtőszekrényben legalább 1-2 órán keresztül jól kifagyasztjuk.
  18. A kifagyott torta tetejére öntjük a megolvasztott csokoládét, nem simogatjuk, hanem a tortaforma döntögetésével eloszlatjuk a tetején a csokoládét.
  19. Legalább 1 órát hűtőben kifagyasztjuk a süteményt.
  20. Hidegen, vékony pengéjű, forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.
  21. A csokimázat a tejkrém szelet csokimázához hasonlóan készítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 50683
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 26.

Ajánló

Ha megízleljük, nem fogunk csalódni. Az ízek orgiája kiválóan harmonizál a kesernyés, savanykás, édes élvezetekben. A tésztát fordítva is készíthetjük, alulra a fehér tésztával, és rá a csokoládéssal, talán így még jobban mutat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a pikáns, ízletes tortát egy kedves kolléganőm emlékére ajánlom, akit Mukinak becéztünk. Ő már "isteni" süteményeit az angyalok örömére "égi" konyhájában sütögeti. Köszönöm Muki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...