r
Nosalty Logó

Mozzarellás sült rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mozzarellás sült rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1555 micro
  • β-karotin
    3910 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4219.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    3110 micro
  • β-karotin
    7820 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2329 micro
Összesen 1643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 141 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst hideg vízzel átmossuk, majd fövő sós vízben kb. 12-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított és apróra kockákra vágott sárgarépát, és további 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és további 3 percig főzzük. Leszűrjük.
  2. A rizshez adjuk a kockákra vágott sonkát, a reszelt mozzarellát és a parmezán felét.
  3. A tejet egy magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fűszerkeveréket és a tömlős krémsajtot, botmixerrel simára kavarjuk. A rizshez öntjük. Sóval, borssal ízesítjük, és jól elkavarjuk.
  4. Egy tűzálló tálat a vajjal kikenünk. Belesimítjuk a rizses keveréket. Megszórjuk a maradék parmezánnal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 685
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 51396
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom rizses-sajtos egytálétel, de tálalhatjuk köretként is. A mozzarellát helyettesíthetjük más sajttal is. A tejes öntetet ízesíthetjük egy gerezd fokhagymával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...