r
Nosalty Logó

Mozzarellás-lilahagymás töltött sertéscomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Henni
Mozzarellás-lilahagymás töltött sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 695 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.1 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6266 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2785 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot "spirál" alakban vágjuk szét: a felső harmadot bevágjuk a hús széléig és kihajtjuk, az alsó részt a vágás mentén tovább hasítjuk, és a hús közepét is kihajtjuk, így végül egy lapot kapunk, amit a végén feltekerünk.
  2. A lila-, új- és fokhagymát felszeleteljük, a sonkát és a mozzarellát kis kockákra vágjuk. A húst kívül-belül megsózzuk és borsozzuk.
  3. A hagymákat, a sonkát és a mozzarellát rápakoljuk a húsra, behajtjuk az egyik felét, erre pakolunk még a töltelékből, és a hús másik részét is visszahajtjuk, tulajdonképpen feltekerjük a széthajtogatott combot.
  4. A hús tetejét kicsit bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal. Ha kész vagyunk, cérnával átkötjük a combot hosszában és széltében, amennyiben kilógna a töltelék, érdemes fogpiszkálóval is összetűzni, nehogy kifolyjon belőle a sajt.
  5. A tepsi aljára egy kevés olajat öntünk, majd kb. 1,5-2 órán át sütjük a húst, az első félórában fólia alatt, később anélkül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 485
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 35523
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár a töltött húsokat általában karajból vagy dagadóból készítem, most sertéscomb volt itthon, ezért most kivételesen ebből született meg az ebéd :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...