r
Nosalty Logó

Mozzarella sajtos sós rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mozzarella sajtos sós rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 5707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 405 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    359.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8853.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    5595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 5707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt.
  2. Az élesztőt egy kevés meleg, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk.
  3. Egy kevés meleg tejben feloldjuk a sót, és azt is a liszthez öntjük.
  4. Jól összegyúrjuk, ha kell, még adunk hozzá meleg tejet, amíg lágy tésztát kapunk.
  5. Egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg a tészta kétszeresére nő.
  6. Mikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Igyekezzünk kocka alakúra nyújtani, hogy a széleit is fel tudjuk használni.
  7. Egy tojást felverünk, és a kinyújtott tésztát megkenjük vele. Ráreszeljük a mozzarella sajtot, derelyevágóval egyenletes csíkokra vágjuk a tésztát.
  8. Tepsibe rakosgatjuk őket, egymástól tisztes távolságra, esetleg még egy fél órát kelesztjük a tepsiben is, majd előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük a rudakat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6940
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, több napig is eltartható sörkorcsolya.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...