Mozart-kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Apetit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
499
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
160g vaj1147 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
130g rum300 kcal
-
70g csokoládé382 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
3983
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
13.1g vaj94 kcal
-
6.6g porcukor25 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
31.5g tojás40 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10.6g rum25 kcal
-
5.7g csokoládé31 kcal
-
8.2g sárgabaracklekvár23 kcal
Összesen
327
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
499
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 185.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2359.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.1 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 429.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1638 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 1056 mg
-
Retinol - A vitamin: 1616 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1761 micro
Összesen
3983
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
-
16 dkg vaj
-
8 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
7 db tojás
-
9 dkg cukor
-
19 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1.3 dl rum
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Elsőként is a mazsolákat kiválogatjuk és rummal beáztatjuk. Majd kikenjük vajjal és kilisztezzük a formát.
- A vajat szobahőmérsékletűre olvasztjuk, majd a szitált porcukorral, a citrom reszelt héjával a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverés közben a tojássárgáját fokozatosan adagoljuk hozzá, majd újra habosra keverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ha ezzel készen vagyunk, finoman belekeverjük a vajkrémbe, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet is. Ezután jöhetnek bele az apróra vágott csokoládédarabok és a rumos mazsola - ám ha valaki nem szereti a mazsolát helyettesítheti kedve szerint bármi egyébbel, így pl.: apróra vágott dióval, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel.
- A nyers tésztát a formába töltjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 160-170°-n kb 50-60 percig sütjük. (Nekem 30 perc után már száraz maradt a húspálcikám, amellyel a tésztát vizsgáltam, vajon megsült-e már!)
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kilisztezett deszkára borítva, konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután felforrósított baracklekvárral öntjük le, majd ízlés szerint dióval, mazsolával, mogyoróval díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 3041
- Feltöltés dátuma: 2014. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Apetit
9 recept
Először készítettem ezt a régi, osztrák receptet, ám a siker akkora lett a gőzölgő, illatos sütemény után, hogy rögtön még egy adagot készítenem kellett belőle. Egyszerű, de annál mutatósabb, mely remek társ a hideg őszi-téli estéken...