adag
Előkészítés
perc
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 30% Zsír
A marcipánmasszához
A nugáthoz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
4g törökmogyoró26 kcal
-
4g porcukor16 kcal
A bevonáshoz
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
346
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 30% Zsír
A marcipánmasszához
-
200g mandula1180 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
-
50g mandula295 kcal
A nugáthoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
50g porcukor194 kcal
A bevonáshoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
4136
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 30% Zsír
A marcipánmasszához
-
23.5g mandula139 kcal
-
23.5g porcukor91 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
5.9g pisztácia34 kcal
-
5.9g mandula35 kcal
A nugáthoz
-
11.8g étcsokoládé64 kcal
-
5.9g törökmogyoró37 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
A bevonáshoz
-
11.8g étcsokoládé64 kcal
Összesen
487
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 5.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
346
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 247.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4122.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 834 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 1097 mg
-
Foszfor 2004 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.6 g
-
Cukor 362 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 645 micro
Összesen
4136
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 7.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
487
kcal
Hozzávalók
A marcipánmasszához
A nugáthoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg törökmogyoró
-
5 dkg porcukor
A bevonáshoz
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A marcipánmasszához
- A mandulát ledaráljuk, finom porrá. (Ha nem találsz a boltban hántolt mandulát, akkor jó a sima is, csak le kell forrázni 3 percre, majd simán le lehet húzni a héját.)
- Összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg el nem oldódik a cukor. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd jól összegyúrjuk, mígnem formázható gombócot kapunk.
- A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, héjtalanított, ledarált pisztáciát, és jól összegyúrjuk.
- A nugáthoz a mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel.
- A nugátból kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a nugátgolyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.
- Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapírral borított hungarocell lapba szurkáljuk, amíg meg nem száradnak.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 103
- Össznézettség: 55005
- Feltöltés dátuma: 2009. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ajándéknak nagyon jó ötlet a saját készítésű bonbon. Kedves kis papírba csomagolva pedig akár szaloncukornak is használhatjuk karácsonykor. :)