r
Nosalty Logó

Mozart golyók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mozart golyók
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 4136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1097 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 4136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 487 kcal

Hozzávalók

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A marcipánmasszához

  1. A mandulát ledaráljuk, finom porrá. (Ha nem találsz a boltban hántolt mandulát, akkor jó a sima is, csak le kell forrázni 3 percre, majd simán le lehet húzni a héját.)
  2. Összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg el nem oldódik a cukor. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd jól összegyúrjuk, mígnem formázható gombócot kapunk.
  3. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, héjtalanított, ledarált pisztáciát, és jól összegyúrjuk.
  4. A nugáthoz a mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel.
  5. A nugátból kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a nugátgolyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.
  6. Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapírral borított hungarocell lapba szurkáljuk, amíg meg nem száradnak.
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 54770
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Receptkategóriák

Ajándéknak nagyon jó ötlet a saját készítésű bonbon. Kedves kis papírba csomagolva pedig akár szaloncukornak is használhatjuk karácsonykor. :)

Hozzávalók

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...