r
Nosalty Logó

Mosolygós muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Mosolygós muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

1508
Kalória
13.4g
Fehérje
253.1g
Szénhidrátok
50.9g
Zsír
48.9g
Víz
163.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
213g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 6026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1012.4 g
  • Cukor
    852 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 6026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadva az olvasztott margarint és a cukrot, tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, és keverjük, keverjük...
  4. Ha kész, muffinformába tesszük a papírkosárkákat, és háromnegyedig töltjük őket a tésztával. Megsütjük őket.
  5. Közben elkészítjük a vajkrémet: alaposan felkeverjük az olvasztott vajat a leggyorsabb fokozaton, majd kb. 10 perc keverés után hozzáadjuk a tejfölt, és még 10 percig keverjük. Hosszú és unalmas, de muszáj, különben nem lesz jó. Ezután az átszitált porcukrot elkezdjük fokozatosan hozzáadagolni, míg szép sűrű, hófehér krémet kapunk. Színezzük kedvünk szerint, akár osszuk több részre, és színezzük különböző színűre a vajkrémet.
  6. Ha a muffinok megsültek, tegyük ki őket hűlni, s míg ki nem hűltek, ne kezdjük el a díszítést. Ha már kihűltek, a vajkrémet kenőkéssel kenjük fel a tetejükre, egyengessük el szépen gondosan. A marcipánból szaggassunk kis darabokat, és gyúrjunk belőle két szemet és egy szájat, majd nyomjuk a muffinok tetejére a vajkrémbe.
  7. Egy-két órát érdemes várni tálalás előtt, hogy megszilárduljon a krém, de ha nem bírjuk ki, akkor sincs semmi baj:).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egyik barátnőm nagyon szomorú volt, és kérte, hogy süssek neki muffint. Akkortájt sütöttem a szivárványos muffinomat, és gondoltam, ha ott bevált a vajkrém, akkor itt is be fog, és ha már fel kell valakit vidítani, legyenek azok a muffinok édesek és mosolygósak, hogy senki ne tudjon nekik ellenállni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Brownie-muffin

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!