r
Nosalty Logó

Mogyorós lúdlábtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Mogyorós lúdlábtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 7544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    438.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5821.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.6 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3731 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2101 micro
Összesen 7544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával és a cukor kanalankénti adagolásával kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját egyesével, óvatosan keverjük a habhoz. Végül az átszitált lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk a tésztába, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Kifordítjuk a piskótát a tepsiből, és hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A krémhez egy lábasban a tejet feltesszük melegedni. Közben a tojást egy tálban kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.
  2. A meleg tejből pár evőkanálnyit szedünk a tojásos masszához, és simára keverjük. Majd lassú tűzön, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a masszát a tejhez, és sűrűre főzzük.
  3. Amikor kezd sűrűsödni a krém, akkor beleolvasztjuk az étcsokoládét, és beleszórjuk a vaníliás cukrot, készre főzzük.
  4. Levesszük a tűzről a krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a habosított margarint is belekeverjük. Legvégül hozzáadjuk a pörkölt mogyorót és a lecsepegtetett meggyet. (A meggyből a díszítéshez ízlés szerint tegyünk félre néhány szemet.)
  5. A piskóta tetejét megkenjük a krémmel (két lapra is vágható a piskóta, és középre is tölthető a krém, ha valaki úgy szereti). A díszítéshez hagyjunk a krémből egy keveset.

Csokimáz

  1. A mázhoz a csokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és bevonjuk vele a torta tetejét.
  2. A tortát hűtőbe tesszük, amíg a csokimáz megdermed a tetején. Ezután kedvünk szerint díszíthetjük a süteményt a krémmel és a meggyszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3940
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 19.

Ajánló

Ez a lúdlábtorta csokiimádók kedvence. A meggy kicsit könnyedebbé, a pörkölt mogyoró pedig a mogyorókrémhez hasonlóvá varázsolja a krémet. A pirított mandulás és a pörkölt diós változat is kiállta a próbát nálunk. A torta azonban elkészíthető olajos magvak híján is, úgy sem vallott még kudarcot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós lúdlábtorta
Tubicám 33 recept

Nagyanyám gyűjteményéből származik a recept, ami az ún. "expressz lúdláb" elkészítési módját leírja. Emlékszem, annak idején elég gyakran mentőövként szolgált a megsárgult receptfüzet ezen lapja, mert édességválság gyors leküzdésére a család legtöbbször kórusban Lúdlábtortát követelt. A Lúdláb kiadósabb változatát a mama ünnepnapokra tartogatta. Mi egyiket sem tudtuk megunni. A pörkölt mogyoró úgy vált hagyományos hozzávalóvá, hogy már nagyim is szerette a tortakrémeket pirított dióval megbolondítani. Ezt a tradíciót követve, azonban kicsit Ferrero Rocher ízvilágot idézve, én inkább pörkölt mogyival szoktam feldobni az amúgy is csodálatos édességet.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...