r
Nosalty Logó

Mintás keksznyalókák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mintás keksznyalókák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 3426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk gyorsan. Ha sötét alapot szeretnénk, kakaóport is gyúrjunk a tésztába (és annyival kevesebb lisztet).
  2. A tésztát betesszük a hűtőbe minimum 8 órára.
  3. Nyújtófán 3 mm-esre nyújtjuk a tésztánkat. Belenyomjuk a sablonokat, és átmegyünk rajta nyújtófával. Egy tiszta ecset segítségével a porfestéket vagy kakaóport beledolgozzuk sablon mintáiba.
  4. Lehúzzuk a sablont, és sütemény szaggatóval kiszaggatjuk a mintás tésztát. A tepsiben a tésztába fúrjuk a hústűket.
  5. 150 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2399
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 28.

Ajánló

Hálásak lesznek a gyerekek ezért a figyelmességért, de akár kollégát is meglephetünk vele neve napján, vagy év végén a tanító néni is kaphat egy csokorral belőle...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán egyszerű ezeknek a mintás teakekszeknek az elkészítése, akár napokkal is előre dolgozhatunk. Most virág mintákkal készültek maminti art sablonnal, és még sütés előtt beletűztük a szárakat. A szárakat bambusz hústűből készíthetjük, mert állják a sütési hőfokot. - Fontos, hogy a vaj hideg legyen, és gyorsan dolgozzunk az összegyúráskor! - Fontos, hogy hűtőben álljon a tészta! - Színezéknek használhatunk kakaót, fahéjat vagy porfestéket is. - Fontos, hogy még sütés előtt szúrjuk a hústűket a nyers tésztába, sütés után már nem fog sikerülni! - Legyen elég vastag a tészta, hogy a hústű beleszúrható legyen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...