r
Nosalty Logó

Mini sárgabarackos cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Mini sárgabarackos cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

9 darabhoz

Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

9 darabhoz

Összesen 1492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

9 darabhoz

Összesen 162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2006 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    4012 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 1492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

9 darabhoz

Elkészítés

9 darabhoz

  1. Tegyük a kekszet egy zacskóba (én a visszazárhatós fagyasztóba tehető zacskót használtam), és egy nyújtófával addig üssük, míg el nem porlad az összes keksz. (Ezt Jamie Olivertől lestem el.)
  2. Öntsük a kekszet egy tálba, és adjuk hozzá az olvasztott margarint, keverjük alaposan el. A kekszes masszát osszuk el a 9 muffinforma alján, és egy kiskanál segítségével alaposan nyomkodjuk bele. Kb. 1/3-ig legyen a forma a keksszel.
  3. 50 g kristálycukrot 6 ek vízzel forraljunk fel egy kis lábasban, míg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a megmosott, kimagozott, félbevágott sárgabarackot, és pár percig kevergessük. Ne várjuk meg, hogy szétessen a barack, épp csak járja át a cukorszirup. Pici vizet még adhatunk hozzá, ha szükséges.
  4. A maradék 50 g kristálycukrot keverjük ki a krémsajttal, joghurttal és a tojással simára.Tegyünk a kekszes rétegre 3-3 evőkanálnyit a masszából.
  5. Előmelegített sütőben süssük. Mikor teljesen kihűltek, akkor fordítsuk meg őket, és könnyedén kiemelhetők a formából, ha jól dolgoztunk. Minden cheesecake tetejére tegyünk egy fél sárgabarackot.
  6. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5968
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

A szilikonos muffinforma ennél a sütinél nagyon jól jön, persze sima muffinsütőben is elkészíthető, gondolom, csak kicsit nehezebb lesz belőle kivadászni a sütiket. Mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, különben darabokra fog esni! Használjunk görög joghurtot, ha van rá lehetőségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mini sárgabarackos cheesecake
Szofika 104 recept

Hát, sztori...Az most igazából annyira nincs, egy kedves kis, újonnan vásárolt sütis könyvben akadtam erre a receptre, és annyira jópofák voltak ezek a mini cheesecake-ek, hogy iziben elkészítettem őket :). Bővebben itt: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/08/sargabarackos-cheesecake-falatkak.html vagy itt: http://www.facebook.com/groups/197044413663941/

Hozzávalók

9 darabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...