r
Nosalty Logó

Mini képviselőfánk csokis kalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wijike
Mini képviselőfánk csokis kalappal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (40 db)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 684 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (40 db)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2735 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (40 db)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 684 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3602.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 2735 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához (40 db)

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához (40 db)

  1. A tejet a margarinnal, az aromával, a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk, majd a liszet hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, amíg a tészta egy gombóccá összeáll, és elválik az edény falától. (kb. 1-2 perc)
  2. Majd a tűzről levéve az 5 tojást konyhai robotgép segítségével hozzákeverjük. (Ettől lesz a tészta belseje üreges.) Akkor jó, ha nehezen csöppen le a habverőről.
  3. A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 3 cm átmérőjű hamlokat nyomunk egymástól kellő távolságra. Megsütjük.
  4. A megsült fánkokat kihelyezzük egy rácsra hűlni, amíg hűl, elkészítjük a krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint.
  5. A fánkokat félbe vágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
  6. A tortabevonót felolvasztjuk kb. 40 g margarinnal (ha étcsokival csináljuk, tegyünk hozzá ízlés szerint cukrot!), és belemártjuk a fánkok tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6548
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Wijike 4 recept

Nemrégiben láttam ezt a receptet egy újságban, kicsit átformáltam a saját ízlésem szerint, és úgy készítettem el. Sütés: Alsó és felső sütés: 200 C (előmelegítve) Légkeveréses: 180C (előmelegítve) Gáz: 4-5. fokozat (előmelegítve)

Hozzávalók

A tésztához (40 db)

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...