Mini kakaós csiga Habcsók Mézi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
3 kcal
-
21g tej12 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
8g rétesliszt30 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
töltelék
Összesen
434
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
30g friss élesztő32 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
10g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
töltelék
-
12g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g cukrozatlan kakaópor274 kcal
-
270g margarin1936 kcal
Összesen
5204
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
-
27.9g finomliszt102 kcal
-
7g rétesliszt25 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
töltelék
-
0.8g víz0 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
8.4g cukrozatlan kakaópor19 kcal
-
18.9g margarin135 kcal
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
434
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 279.7 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7347.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 584 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 732 mg
-
Foszfor 1693 mg
-
Nátrium 4072 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 640 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 166.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2609 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 284 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 2452 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
5204
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 11.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
tészta
-
3 dkg friss élesztő
-
2.5 dl tej
-
5 dkg porcukor
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
3 dkg margarin
-
1 dkg só
-
2 db tojássárgája
töltelék
-
4 teáskanál víz
-
12 csapott ek cukor
-
12 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
tészta
- Először elkészítjük a hajtogatott tésztát. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve.
- Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és a nagyobb mennyiségű margarint kivéve, gyúrjuk össze egy labdává az összes tészta hozzávalót, az élesztős tejjel együtt.
- Szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet, celofánnal lefedve, vagy egy tároló dobozban, hogy ne száradjon ki. Majd egy késsel vágjuk egy X alakot bele a labdánkba. Az X 4 felé osztja a tésztát, s kezünkkel nyúljunk a tészta közepéig, és húzzuk ki a tészta füleit, majd ezeket nyújtsuk is le sodrófával, hogy legyen egy olyan + alakú tésztánk, hogy középen több tészta van, a fülek pedig vékonyak.
- Ide a kereszt közepébe helyezzük a téglalapra formált margarinunkat, majd a tésztafüleket egyenként ráhajtjuk, így becsomagoljuk a zsiradékot. Nyújtsuk ki óvatosan téglalap alakúra, ne szakadjon szét a tésztánk. Majd a tésztát hajtsuk 3 rétegűre (két szélét hajtsuk középen egymásra), majd nyújtsuk mi újra. Majd hajtsuk 4 rétegesre (két szélét behajtani, majd a két oldalt egymásra), és így hagyjuk pihenni a hűtőben 20-30 percet.
- Utána a nyújtást megismételjük, és hajtogatunk még egy 3 rétegeset, és kinyújtjuk utoljára.
- Ezután lehet felhasználni a tésztánkat, amit rendkívül sokféleképpen, édes és sós süteményekhez is alkalmazható. A kakaós csiga az egyik legegyszerűbb módja, amikor is nyújtás után ráfröcskölünk egy kis vizet, megszórjuk cukorral kevert kakaóporral, feltekerjük, és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
- Lisztezett, sütőpapíros lemezre helyezzük őket, és 200 fokon sütjük 12 percig nagyjából, aranybarna lesz a tészta.
- Porcukorszórással vagy anélkül tálaljuk. Ebből az adagból olyan 4 sütet jön ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1423
- Feltöltés dátuma: 2015. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez a tésztaalap nagyon sokféleképpen használható, akár feltekerve csiga vagy négyzetekre vágva, kis papucs alakban is, sőt háromszögekre vágva, betöltve, feltekerve croissant is készíthető belőle. Kicsit macerásnak tűnhet a tészta elkészítése, de lépésről lépésre megmutatom nektek a blogomon, hogy könnyebb legyen elkészíteni.