r
Nosalty Logó

Mini farsangi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini farsangi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 6213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    495.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 6213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 537 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejbe tesszük, megkeverjük, s várunk vele olyan 10 percet, ekkor felfut, és barna kovász lesz. Közben a tojássárgákkal elkeverjük a cukrot, s belereszeljük a citrom héját. Felrakjuk melegedni a margarint.
  2. Egy másik tálban a lisztre ráöntjük a kovászos tejet, majd a tojásos masszát is, jól elkeverjük, s fokozatosan hozzáöntjük a tűzhelyen megolvasztott margarint, s egy csipet sót beleszórunk.
  3. Homogénre keverjük, majd gyúrjuk a tésztát.
  4. Langyos-meleg helyen pihentetjük a tésztát, mondjuk radiátoron. Fél óra múlva a tészta remélhetően megkelt, könnyebb lesz az állaga, s kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, majd pogácsa/fánkszaggatóval kiszaggatjuk. (Én itt a legkisebb méretűt használtam, ezért lett sok pici fánkocskám.) Letakarjuk, s kelesztjük még egy fél órát.
  5. A kis gömbőcökbe ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe.
  6. Egy magas falú serpenyőbe (én wokkal csináltam) olajat öntünk úgy, hogy egy jó 5 centinyire álljon benne az olaj, s felmelegítjük.
  7. Ebbe rakosgatjuk bele a fánkokat (nem kézzel, inkább segédeszközzel) úgy, hogy a lyukas fele a fánkoknak lefele nézzen, s 2-3 percig fedő alatt sülnek szép pirosra, majd megfordítjuk őket, és 1-2 percig fedő nélkül sül az aljuk, majd kiszedegetjük őket szalvétára, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj, majd jöhet a következő adag.
  8. Ha kész, meghintjük porcukorral, s a közepükbe kanalazunk egy kis lekvárt ízlés szerint. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13301
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Édesszájúaknak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még általános suiban volt fánkevő verseny farsangon, és azóta imádom ezeket a kis harapnivalókat. Így nekiláttam, és ez lett belőle.

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...