r
Nosalty Logó

Minibarhesz

Gerzsenyi Flóra
Minibarhesz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

691
Kalória
16.7g
Fehérje
95.7g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
38.2g
Víz
159.6g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    190.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy nagy keverőtálban (a lisztet, az élesztőt, a porcukrot és a csipet sót.)
  2. Adjuk hozzá a langyos tejet és a tojásokat a lisztes keverékhez. Alaposan dolgozzuk össze, amíg sima tésztát nem kapunk. Mikor már szinte összeállt, adagoljuk hozzá a vajat, és dolgozzuk sima, rugalmas tésztává. A munkapulton kissé át is gyúrhatjuk. A tésztát letakarva kelesszük 1 órán át, amíg a duplájára nő.
  3. A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, és formázzunk kis gombócokat belőle. Minden gombócot lapítsunk ki, majd tekerjük fel őket, és sodorjunk hosszúkás rudakat. Egy kalácshoz 4 rúdra lesz szükségünk. A fonáshoz a szálakat úgy rendezzük el, hogy mindig a második szálat emeljük fel, és hozzuk át a mellette lévő két szálon, majd az első szálat húzzuk át a mellette lévő szálon.
  4. A kész minibarheszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, újra takarjuk le, majd kelesszük 30 percig, míg szépen megnőnek.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A barheszeket kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal. Süssük őket 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  6. Miután kihűltek, helyezzük őket egy tálcára. Fogyaszthatjuk önmagában, hús, saláta mellé vagy jól megtöltve, akár hamburgerként is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 100 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből származik, amely jelentése "kör" vagy "fonat". A barhesz kalács története szorosan összefonódik a zsidó vallási hagyományokkal. Az édes kalácsot általában két vagy több tésztaszálból készítik, ami a gazdagságot és a bőséget szimbolizálja. A barhesz a családi asztalra kitéve pedig a közösség és a család egyesülését jelképezi. A kalács készítése és fogyasztása fontos része a zsidó kultúrának, amely generációkon keresztül megőrizte helyét a vallási és családi ünnepek során. Az édes íz és a puha textúra miatt sokan kedvelik, és modern változatai is elterjedtek, például a csokoládés, diós vagy gyümölcsös változatok. Nekünk az az ötletünk támadt, hogy húsvétra minibarheszt sütünk! Ezt a kicsi, puha és édes péksüteményt mindenki imádni fogja, tökéletes lesz például a tojássaláta mellé.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...