r
Nosalty Logó

Mikulás sapkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mikulás sapkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 3636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a sütőport, a fűszerkeveréket, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet.
  4. Az egészet jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Fél óra elteltével elővesszük a tésztát, és négy részre osztjuk. Mindegyik részt kb. 24x12 cm-es téglalapokká nyújtjuk. A lapokat 6x12 cm-es téglalapokká vágjuk, majd átlósan is elvágjuk. Így 8 db háromszöget kapunk. A háromszögek felső csúcsát ferdén, alsó részét pedig egyenesen visszahajtjuk. Kész is a mikulás sapka alapja.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, kb. 12-15 percig sütjük a sapkákat.
  7. Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez

  1. Ha kihűlt a tészta, a marcipánmasszát kinyújtjuk, és a sapkákra borítjuk.
  2. 1 tojásfehérjéből és néhány evőkanál cukorból habot verünk. Ezzel a habbal díszítjük a mikulás sapkák alját és tetejét (bojt). Használhatunk bolti cukormázat is. Ezt néhány kanál vízzel kell elkevernünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2083
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Dr. Oetker receptes füzetben találtam ezt a receptet. Kicsit egyszerűsítve elkészítettem "Mikulás-napra". :)

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...