r
Nosalty Logó

Mikrós-dobos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KetyNasi
Mikrós-dobos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 5701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 5701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először a folyékony, majd a száraz anyagokat robotgéppel alaposan eldolgozzuk. A masszát belezuttyantjuk egy kivajazott-mikrózható tálba (én ételhordót használtam), majd bedobjuk a mikróba. Érdemes ellenőrizgetni (tűvel is), nálam 900 W-os mikrónál 4,5-5 perc kellett, hogy teljesen átsüljön. Akkor jó, ha már nem ragad a közepe. Mikróban még 1 percet pihentetjük, majd kivesszük, tányérra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  2. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat a vaníliás cukorral és a fele porcukorral habosra verjük. A tojásokat a maradék porcukorral vízgőz felett besűrítjük, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
  3. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a már vajas-tojásos keverékhez, jól átkeverjük, majd mehet bele a cukrozatlan kakaópor is. Hűtőbe tesszük.
  4. A már kihűlt piskótánkat 5 részre vágjuk (az ügyesebbeknek megy a 6 is :D), majd a legalsó lapot (ami a mikrózásnál a piskóta teteje volt) a "gumis" felével felfelé deszkára borítjuk. Erre kerül majd rá a karamellréteg.
  5. A kristálycukrot takarékon, folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk. Amikor folyóssá vált, nem baj, ha 1-2 apró - a végeredménynél észrevehetetlen - csomó van benne, inkább vegyük le, nehogy megkeseredjen.
  6. Amikor elérte végső kinézetét (és már a karunk is dagad az izomtól :D), óvatosan rácsorgatjuk a deszkán lévő piskótára. Gyors mozdulatokkal olajozott/vajazott késsel eldolgozzuk a piskóta tetején, és szeletekre vágjuk. Vigyázzunk vele, mert könnyen égési sérüléseket okozhat!
  7. A piskótalapokat egymásra rétegezve bőségesen megkenjük a krémmel (pár kanálnyit hagyunk a torta oldalára is), kicsit lenyomkodjuk, befedjük vele az egész tortát, majd egyesével rátesszük a karamellháromszögeket is. Hűtőbe tesszük dermedni úgy fél órára, és már nassolhatjuk is.
  • Tepsi mérete: 18.5
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4043
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikrós-dobos
KetyNasi 5 recept

Egyszerű, nagyszerű, finom! :) Nemrégiben akadtam rá egy igazán jó mikrós "piskóta" receptre, és mivel épp dobostorta ehetnékem volt, összevegyítettem a kettőt, és voilá, el is készült a kevésbé macerás dobostorta...

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...