r
Nosalty Logó

Micimackó torta párizsi krémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Micimackó torta párizsi krémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 13829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    812.1 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    291 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8329.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1316 mg
  • Foszfor
    3421 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1521.9 g
  • Cukor
    1140 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5228 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3764 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2171 micro
Összesen 13829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésben a párizsi krémet készítjük el (bár ezt előző nap is elkészíthetjük): a tejszínt a cukorral folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni.
  2. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesen elkeverjük. Amikor már elég forró, beletesszük a kikavart kakaót és a darabokra tördelt csokoládét.
  3. A margarinfelét is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne.
  4. Amikor már csak langyos a krém, hozzáadjuk a margarin másik felét is.
  5. Hűtőben készre hűtjük, majd jól kihabosítjuk.
  6. Elkészítjük a kakaóspiskótát a szokásos módon, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Három felé szeleteljük, majd mindegyik réteget megtöltjük a krémmel. A tortát kívülről is a krémmel vonjuk be.
  7. Ha kész, már csak a díszítés maradt hátra. Zöld fondanttal (én saját készítésűt szoktam használni) bevonjuk a tortát, végül díszítjük marcipánfigurákkal, virágokkal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9206
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Ezt a tortát egy kislány kérte tőlem születésnapjára. Nagyon örültem neki, hiszen szeretek újakat kipróbálni, alkotni. A visszajelzés is pozitív volt, nagyon tetszett a kis ünnepeltnek. Az íze pedig isteni finom volt! Ezt a krémet csak ajánlani tudom mindenkinek, aki oda van a csokoládéért, mert mennyei az íze!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...