r
Nosalty Logó

Mézes puszedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Mézes puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 6040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2497.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1159 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 6040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket keverjük össze. A mézet, ha szükséges, felolvasztjuk, majd a cukorral és a vajjal felverjük habosra, ha már habos az állaga, felöntjük tejjel és belekeverjük a tojások sárgáját is.
  2. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap kivesszük a hűtőből, és még hidegen 30 grammos kis golyókat formázunk a tésztából, majd egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és körülbelül 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A tojásfehérjéket a porcukorral lágy masszává keverjük, nem kell keményre felverni, és a végén hozzáadjuk a 10%-os ecetet. Az ecet azt a célt szolgálja, hogy a máz hamarabb szárad rá a puszedlikre és szép fényes lesz tőle.
  5. Ha kihűltek a puszedlik, akkor belemártjuk őket a mázba, visszahelyezzük a sütőpapíros tepsire, és szobahőmérsékleten megszárítjuk 5-10 perc alatt, és már kínálhatjuk is.is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 170
  • 7 napos nézettség: 305
  • Össznézettség: 320
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes puszedli
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Édesanyám mézes puszedlije az az igazi finom, illatos, pihe-puha puszedli, ami sohasem maradhatna el nálunk a karácsonyi asztalról, szinte kötelező sütemény ezen az ünnepen, ami ráadásul nem csak finom, hanem rendkívül mutatós is. Nem kell vele várni, hiszen rögtön puha, omlós lesz és így azonnal fogyasztható. Ezt a tökéletes receptet most szeretném itt megosztani, hogy mások konyháját is beillatozza ez a karácsonyi csoda.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...