r
Nosalty Logó

Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 3026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2632 micro
  • β-karotin
    6607 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2962 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    10528 micro
  • β-karotin
    26429 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 3026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. Hús elkészítése: A combot előző nap felszeleteljük úgy, mintha rántanánk, de nem klopfoljuk ki, és nagyon halványan besózzuk.
  2. A lereszelt fokhagymát, a mézet, a paprikakrémet apehellyel, vagy az erőspistát és a szójaszószt egy széles, mély tálban összekeverjük.
  3. Beleforgatjuk a szeleteket ügyelve, hogy a pác mindenhol egyenletesen fedje a husit. Szorosan lefedjük ésa másnapi felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. Alufóliával bélelt tepsibeegymás mellé átrakjuka szeleteket, a visszamaradó pácot is rájuk kanalazzuk. Alufóliával lefedjük, és sütőben puhulásig sütjük. 1 óra 40 perc -2 óra kell ahhoz, hogy a vastagabb szeletek is vajpuhára párolódjanak - süljenek. (Néha nézzünk rá, nekem volt alattaelég lé, egyáltalán nem kapott lea méz ellenére sem. Forgatásra sem volt szükség.)
  5. Saláta elkészítése: A salátát is elkészíthetjük előző nap, amikor a húst bepácoljuk, nagyon jót tesz neki az egy napos állása hűtőben.
  6. Elővesszük a legnagyobbsalátástálunkat, ahagymát félfőre vágjuk (előbb hosszába ketté,majd keresztben vékony szeletekre), beletesszük a tálba.
  7. 1 ekalmaecettel megöntözzük, 1 kk sót rászórunkés a kezünkkel összeforgatjuk, ígyszelídítvekellemesre a hagyma ízét.
  8. Vékonyan felcsíkozzuk a kelt (én a vastagabb levélszáras, torzsás résznek csak a felét használtam fel), uborkagyalun áthúzzuk a répákat, de késsel is felkarikázhatjuk vékonyra. Mehetnek a tálba, jól átforgatjuk a hagymával.
  9. A majonézhez a tojás (csak a)sárgáját, pici sóval, borssalés a mustárral elkeverjük, majd lassan, vékony sugárban csurgatva hozzá az olajat, gyors mozdulatokkal homogénné kikeverjük.
  10. Hozzákeverjük a tejföltés a szumákot is, kóstoljuk, ha szükséges további sóval és borssal utána ízesítjük.
  11. A majonézt a salátára öntjük, alaposan összeforgatjuk, tálalásig lefedve a hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2734
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Juci (Strawberry) mézes-mázos grill oldalasa adta az ötletet, Bia a hasznos instrukciókat, de végül a paprikapácon kívül mindenen változtattam, ezért is merészelem feltölteni a saját nevem alatt. Komolyan mondom, sokcsillagos étteremben nem szolgálnak fel különb fogást!  Tökéletesen harmonizáló ízek, puha, zamatos husi, isteni salátával! Még egyszer köszönet a két (fentebb említett) hölgyeménynek!

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...