Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kicsivik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
150g sertéscomb273 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
19g méz57 kcal
-
3g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
53 kcal
A salátához
Összesen
757
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
75g méz228 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A salátához
Összesen
3026
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
25.9g sertéscomb47 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.2g méz10 kcal
-
0.4g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
-
9 kcal
A salátához
Összesen
131
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 418.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 2632 micro
-
β-karotin 6607 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
757
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 148 g
Zsír
-
Összesen 213.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5447 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 971 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1928 mg
-
Nátrium 2070 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.3 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1675 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2962 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 345 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 695 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 10528 micro
-
β-karotin 26429 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1374 micro
Összesen
3026
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 454 micro
-
β-karotin 1139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg sertéscomb
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek méz
-
2 ek paprikakrém
-
1 ek csípős paprikakrém
-
2 ek szójaszósz
-
3 ek napraforgó olaj
A salátához
-
1 db kínai kel
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db lilahagyma
-
175 g tejföl
-
1 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Hús elkészítése: A combot előző nap felszeleteljük úgy, mintha rántanánk, de nem klopfoljuk ki, és nagyon halványan besózzuk.
- A lereszelt fokhagymát, a mézet, a paprikakrémet apehellyel, vagy az erőspistát és a szójaszószt egy széles, mély tálban összekeverjük.
- Beleforgatjuk a szeleteket ügyelve, hogy a pác mindenhol egyenletesen fedje a husit. Szorosan lefedjük ésa másnapi felhasználásig hűtőbe tesszük.
- Alufóliával bélelt tepsibeegymás mellé átrakjuka szeleteket, a visszamaradó pácot is rájuk kanalazzuk. Alufóliával lefedjük, és sütőben puhulásig sütjük. 1 óra 40 perc -2 óra kell ahhoz, hogy a vastagabb szeletek is vajpuhára párolódjanak - süljenek. (Néha nézzünk rá, nekem volt alattaelég lé, egyáltalán nem kapott lea méz ellenére sem. Forgatásra sem volt szükség.)
- Saláta elkészítése: A salátát is elkészíthetjük előző nap, amikor a húst bepácoljuk, nagyon jót tesz neki az egy napos állása hűtőben.
- Elővesszük a legnagyobbsalátástálunkat, ahagymát félfőre vágjuk (előbb hosszába ketté,majd keresztben vékony szeletekre), beletesszük a tálba.
- 1 ekalmaecettel megöntözzük, 1 kk sót rászórunkés a kezünkkel összeforgatjuk, ígyszelídítvekellemesre a hagyma ízét.
- Vékonyan felcsíkozzuk a kelt (én a vastagabb levélszáras, torzsás résznek csak a felét használtam fel), uborkagyalun áthúzzuk a répákat, de késsel is felkarikázhatjuk vékonyra. Mehetnek a tálba, jól átforgatjuk a hagymával.
- A majonézhez a tojás (csak a)sárgáját, pici sóval, borssalés a mustárral elkeverjük, majd lassan, vékony sugárban csurgatva hozzá az olajat, gyors mozdulatokkal homogénné kikeverjük.
- Hozzákeverjük a tejföltés a szumákot is, kóstoljuk, ha szükséges további sóval és borssal utána ízesítjük.
- A majonézt a salátára öntjük, alaposan összeforgatjuk, tálalásig lefedve a hűtőbe rakjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 110 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2734
- Feltöltés dátuma: 2012. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kicsivik
42 recept
Juci (Strawberry) mézes-mázos grill oldalasa adta az ötletet, Bia a hasznos instrukciókat, de végül a paprikapácon kívül mindenen változtattam, ezért is merészelem feltölteni a saját nevem alatt. Komolyan mondom, sokcsillagos étteremben nem szolgálnak fel különb fogást! Tökéletesen harmonizáló ízek, puha, zamatos husi, isteni salátával! Még egyszer köszönet a két (fentebb említett) hölgyeménynek!