r
Nosalty Logó

Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kicsivik
Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

757
Kalória
37g
Fehérje
35.1g
Szénhidrátok
53.5g
Zsír
418.8g
Víz
165.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
24.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 3026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2632 micro
  • β-karotin
    6607 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2962 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    10528 micro
  • β-karotin
    26429 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 3026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Hús elkészítése: A combot előző nap felszeleteljük úgy, mintha rántanánk, de nem klopfoljuk ki, és nagyon halványan besózzuk.
  2. A lereszelt fokhagymát, a mézet, a paprikakrémet apehellyel, vagy az erőspistát és a szójaszószt egy széles, mély tálban összekeverjük.
  3. Beleforgatjuk a szeleteket ügyelve, hogy a pác mindenhol egyenletesen fedje a husit. Szorosan lefedjük ésa másnapi felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. Alufóliával bélelt tepsibeegymás mellé átrakjuka szeleteket, a visszamaradó pácot is rájuk kanalazzuk. Alufóliával lefedjük, és sütőben puhulásig sütjük. 1 óra 40 perc -2 óra kell ahhoz, hogy a vastagabb szeletek is vajpuhára párolódjanak - süljenek. (Néha nézzünk rá, nekem volt alattaelég lé, egyáltalán nem kapott lea méz ellenére sem. Forgatásra sem volt szükség.)
  5. Saláta elkészítése: A salátát is elkészíthetjük előző nap, amikor a húst bepácoljuk, nagyon jót tesz neki az egy napos állása hűtőben.
  6. Elővesszük a legnagyobbsalátástálunkat, ahagymát félfőre vágjuk (előbb hosszába ketté,majd keresztben vékony szeletekre), beletesszük a tálba.
  7. 1 ekalmaecettel megöntözzük, 1 kk sót rászórunkés a kezünkkel összeforgatjuk, ígyszelídítvekellemesre a hagyma ízét.
  8. Vékonyan felcsíkozzuk a kelt (én a vastagabb levélszáras, torzsás résznek csak a felét használtam fel), uborkagyalun áthúzzuk a répákat, de késsel is felkarikázhatjuk vékonyra. Mehetnek a tálba, jól átforgatjuk a hagymával.
  9. A majonézhez a tojás (csak a)sárgáját, pici sóval, borssalés a mustárral elkeverjük, majd lassan, vékony sugárban csurgatva hozzá az olajat, gyors mozdulatokkal homogénné kikeverjük.
  10. Hozzákeverjük a tejföltés a szumákot is, kóstoljuk, ha szükséges további sóval és borssal utána ízesítjük.
  11. A majonézt a salátára öntjük, alaposan összeforgatjuk, tálalásig lefedve a hűtőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Juci (Strawberry) mézes-mázos grill oldalasa adta az ötletet, Bia a hasznos instrukciókat, de végül a paprikapácon kívül mindenen változtattam, ezért is merészelem feltölteni a saját nevem alatt. Komolyan mondom, sokcsillagos étteremben nem szolgálnak fel különb fogást!  Tökéletesen harmonizáló ízek, puha, zamatos husi, isteni salátával! Még egyszer köszönet a két (fentebb említett) hölgyeménynek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!