Mézes - narancsos csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkéhez
-
225g csirkemell (csontos)329 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g vaj25 kcal
Az öntethez
Összesen
614
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkéhez
-
900g csirkemell (csontos)1316 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
14g vaj100 kcal
Az öntethez
Összesen
2458
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 149.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
614
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.8 g
Zsír
-
Összesen 184.9 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 704 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1810.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 973 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 597.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1047 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 1016 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
2458
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkéhez
- A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
- Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkehúsokat.
- A vajat felolvasztjuk, belekanalazzuk a mézet és hozzáadjuk a narancs levét. Összeforraljuk az öntetet és a húsra öntjük.
- A sütőedényt letakarjuk alufóliával és 200 fokon 30-35 percig sütjük a csirkét. Ezt követően levesszük az alufóliát , 180 fokra vesszük sütőt, és további 25-35 percig sütjük a húst, de közben gyakran locsolgatjuk a mézes narancsos öntettel.
- Amikor szép borostyánszínű, mázas lesz a csirkénk, elkészült, kivehetjük a sütőből. 10 perc pihentetés után tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 485
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 43641
- Feltöltés dátuma: 2011. december 21.
Ajánló
Csatnik, befőttek, gyümölcsök, gyömölcsös mártások jól illenek a mézes-narancsos csirkéhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karácsonykor nálunk a hal mellett valamilyen szárnyas hús is készül. Lehet az pulyka, csirke, kacsa vagy liba. A hús mellé mindig kerül valami édeskés, savanykás ízű gyümölcs, befőtt, aszalt gyümölcs. A mézes-narancsos csirke is ehhez az ízvilághoz tartozik, amelyet elkészíthetünk karácsonyra is. Minimális munkával, egyszerű, finom fogás kerekedik belőle. Készíthetjük comb-, mell- vagy szárnyhúsból egyaránt. Narancs helyett citromot is használhatunk. Ezúttal mellhúsból készítettem, csőben sült spenótos burgonyával és meggyes, ribizlis csatnival tálaltam.