Mézes-mustáros-csirkés pot pie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
13g vaj90 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
50g édesburgonya31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
13g méz38 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
14g tojás17 kcal
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g víz0 kcal
Összesen
1047
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
50g vaj359 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
200g édesburgonya124 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g mustár48 kcal
-
50g méz152 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
55g tojás69 kcal
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
40g víz0 kcal
Összesen
4190
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
2.2g vaj16 kcal
-
12.1g újhagyma2 kcal
-
8.8g édesburgonya5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
10.9g alaplé1 kcal
-
4.4g főzőtejszín6 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g mustár2 kcal
-
2.2g méz7 kcal
-
21.9g csirkemellfilé26 kcal
-
6.6g zöldborsó5 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
Tészta
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
1.8g víz0 kcal
Összesen
183
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1956.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 1129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 271.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 781 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 3679 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
Összesen
1047
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.4 g
Zsír
-
Összesen 238.8 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7826.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 2031 mg
-
Nátrium 4516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.9 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1085.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3123 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 404 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 1895 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 14717 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5988 micro
Összesen
4190
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 644 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
183
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Töltelék
-
50 g vaj
-
3 közepes db újhagyma
-
200 g édesburgonya
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 púpozott ek finomliszt
-
2.5 dl alaplé
-
1 dl főzőtejszín
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
4 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
80 g mustár
-
50 g méz
-
150 g zöldborsó
Tészta
-
250 g finomliszt
-
1 teáskanál só
Elkészítés
Töltelék
- Az olajon pirítsuk le az újhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a kockákra vágott édesburgonyát, és pirítsuk addig, amíg lágy nem lesz a külső rétege.
- Adjuk a zöldségekhez a lisztet, és pirítsuk le azt is.
- Ezután lassan öntsük hozzá az alaplevet, állandó kevergetés mellett. Amikor már jól elkevertük, és nem látunk lisztcsomókat a mártásban, hozzáadhatjuk a tejszínt is.
- Csepegtessük hozzá fél citrom levét, és szórjuk meg ágától megfosztott, friss kakukkfűvel.
- Fűszerezzük tovább sóval, borssal, adjuk hozzá a mustárt és a mézet, majd közepes lángon főzzük fel.
- A megfőtt csirkehúst tépkedjük apró cafatokra két villa segítségével, majd a zöldborsóval együtt adjuk hozzá a mártáshoz.
- Az elkészült mártással töltsük meg a sütőformákat háromnegyedig.
- Takarjuk be őket a méretre szaggatott tésztákkal, majd vágjunk bele szimmetrikusan 4 csíkot, hogy a felesleges gőz el tudjon távozni.
- A maradék tésztával díszítsük kedvünkre, majd kenjük le egy felvert tojással mindegyik tetejét.
- Az egyszerűség kedvéért pakoljuk rá egy tepsire az összes sütőformát, és együtt tegyük be a a 200 fokos előmelegített sütőbe, 20-25 percre.
- Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyasszuk frissen, egyenesen a formákból.
Tészta
- A lisztet keverjük el a sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és dolgozzuk el.
- Amikor a tészta kezd összeállni, adjuk hozzá kanalanként a hideg vizet. A víz mennyisége függ a tészta állagától.
- Az elkészült tésztát csomagoljuk be, és pihentessük felhasználás előtt 30 percet a hűtőben.
- Majd vegyük ki, várjunk vele pár percet, és sodrófán nyújtsuk ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 217
- Feltöltés dátuma: 2024. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
Nosalty
1509 recept
A pot pie toronymagasan kiemelkedik a húsos piték közül, hiszen nemcsak ízletes, de még ötletes is! Nem hiába lett tökéletes kiegészítője a vasárnapi húslevesnek, hiszen az alaplé mellett főtt csirkemellre is szükség van hozzá. Hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, a szószt megbolondítottuk mustárral és mézzel, amivel véglegesen ellenállhatatlanná tettük a pitét. Ha kis sütőtálkákban készítjük, a gyerekek szívét is gyorsan elraboljuk vele!