r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros-csirkés pot pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mézes-mustáros-csirkés pot pie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 1047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3679 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 1047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7826.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    4516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1895 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    14717 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5988 micro
Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 183 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Töltelék

  1. Az olajon pirítsuk le az újhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a kockákra vágott édesburgonyát, és pirítsuk addig, amíg lágy nem lesz a külső rétege.
  2. Adjuk a zöldségekhez a lisztet, és pirítsuk le azt is.
  3. Ezután lassan öntsük hozzá az alaplevet, állandó kevergetés mellett. Amikor már jól elkevertük, és nem látunk lisztcsomókat a mártásban, hozzáadhatjuk a tejszínt is.
  4. Csepegtessük hozzá fél citrom levét, és szórjuk meg ágától megfosztott, friss kakukkfűvel.
  5. Fűszerezzük tovább sóval, borssal, adjuk hozzá a mustárt és a mézet, majd közepes lángon főzzük fel.
  6. A megfőtt csirkehúst tépkedjük apró cafatokra két villa segítségével, majd a zöldborsóval együtt adjuk hozzá a mártáshoz.
  7. Az elkészült mártással töltsük meg a sütőformákat háromnegyedig.
  8. Takarjuk be őket a méretre szaggatott tésztákkal, majd vágjunk bele szimmetrikusan 4 csíkot, hogy a felesleges gőz el tudjon távozni.
  9. A maradék tésztával díszítsük kedvünkre, majd kenjük le egy felvert tojással mindegyik tetejét.
  10. Az egyszerűség kedvéért pakoljuk rá egy tepsire az összes sütőformát, és együtt tegyük be a a 200 fokos előmelegített sütőbe, 20-25 percre.
  11. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyasszuk frissen, egyenesen a formákból.

Tészta

  1. A lisztet keverjük el a sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és dolgozzuk el.
  2. Amikor a tészta kezd összeállni, adjuk hozzá kanalanként a hideg vizet. A víz mennyisége függ a tészta állagától.
  3. Az elkészült tésztát csomagoljuk be, és pihentessük felhasználás előtt 30 percet a hűtőben.
  4. Majd vegyük ki, várjunk vele pár percet, és sodrófán nyújtsuk ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 188
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pot pie toronymagasan kiemelkedik a húsos piték közül, hiszen nemcsak ízletes, de még ötletes is! Nem hiába lett tökéletes kiegészítője a vasárnapi húslevesnek, hiszen az alaplé mellett főtt csirkemellre is szükség van hozzá. Hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, a szószt megbolondítottuk mustárral és mézzel, amivel véglegesen ellenállhatatlanná tettük a pitét. Ha kis sütőtálkákban készítjük, a gyerekek szívét is gyorsan elraboljuk vele!

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...