Mézes krémes sütőtök-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
17g sonkatök6 kcal
-
83 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g víz0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
4g olívaolaj31 kcal
A krémhez
-
8g méz25 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
4g mandula25 kcal
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
200g sonkatök76 kcal
-
996 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
A krémhez
-
100g méz304 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
114 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
50g mandula295 kcal
Összesen
3592
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
14.2g sonkatök5 kcal
-
21.3g teljes kiőrlésű liszt71 kcal
-
5.7g nádcukor22 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14.2g víz0 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
A krémhez
-
7.1g méz22 kcal
-
17.8g mascarpone72 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
6.4g narancslé3 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
3.6g mandula21 kcal
Összesen
256
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 595 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 182 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3164.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 570 mg
-
Foszfor 1388 mg
-
Nátrium 683 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.4 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 525.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 981 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1406 micro
-
β-karotin 7143 micro
-
β-crypt 5969 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1007 micro
Összesen
3592
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 425 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kávéskanál foszfátmentes sütőpor
-
2 dl víz
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csipet fahéj
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Pucoljuk meg a magházától a sütőtököt, és az egyik felének a héját is (a maradék héjas felét meg lehet sütni egyben, vagy előételnek, de akár szintén megpucolva készíthető belőle leves, vagy rizottó is)
- A megpucolt tökből 20 dkg mennyiséget reszeljünk le, majd gyújtsuk be a sütőt (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát.
- Keverjük össze a tészta száraz anyagait (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj), és morzsoljuk össze a reszelt tökkel.
- Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás), és öntsük a száraz anyag keverékhez.
- A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
- Süssük meg (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
- Amíg sül a tészta, főzzük meg a krémet, a mézet melegítsük fel, amíg folyós lesz, keverjük bele a mascarpone-t, a fahéjat, és reszeljük bele a narancs héját, majd közepes lángon főzzük.
- A narancs levét nyomjuk ki, és keverjük össze csomómentesre a keményítővel, majd keverjük a forrásban lévő krémhez, és folyamatosan kevergetve, forraljuk össze még egyszer.
- Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd egyenletesen borítsuk be a krémmel.
- Száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a mandulát, és szórjuk meg a torta tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 493
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 61516
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Ajánló
A krém ízesítése tetszés szerint változtatható (javasolt a citrusok bármelyike), de el is hagyható. A tortát kókuszreszelékkel, marcipánnal, rumos és kókuszos golyóval is díszíthetjük. A képen látható torta teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és nyers nádcukorral készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptműves
119 recept
Most, hogy újra itt a sütőtök-szezon, eszembe jutott a kedvenc nyuszis répatorta receptem, miért is ne próbálhatnám ki ugyanúgy elkészíteni, csak répa helyett sütőtökkel. Miért nem jutott eddig eszembe? Talán így még finomabb is :-).