r
Nosalty Logó

Mézes krémes sütőtök-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Mézes krémes sütőtök-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3164.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1406 micro
  • β-karotin
    7143 micro
  • β-crypt
    5969 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 3592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    425 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Pucoljuk meg a magházától a sütőtököt, és az egyik felének a héját is (a maradék héjas felét meg lehet sütni egyben, vagy előételnek, de akár szintén megpucolva készíthető belőle leves, vagy rizottó is)
  2. A megpucolt tökből 20 dkg mennyiséget reszeljünk le, majd gyújtsuk be a sütőt (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát.
  3. Keverjük össze a tészta száraz anyagait (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj), és morzsoljuk össze a reszelt tökkel.
  4. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás), és öntsük a száraz anyag keverékhez.
  5. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
  6. Süssük meg (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
  7. Amíg sül a tészta, főzzük meg a krémet, a mézet melegítsük fel, amíg folyós lesz, keverjük bele a mascarpone-t, a fahéjat, és reszeljük bele a narancs héját, majd közepes lángon főzzük.
  8. A narancs levét nyomjuk ki, és keverjük össze csomómentesre a keményítővel, majd keverjük a forrásban lévő krémhez, és folyamatosan kevergetve, forraljuk össze még egyszer.
  9. Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd egyenletesen borítsuk be a krémmel.
  10. Száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a mandulát, és szórjuk meg a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 493
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 61516
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

A krém ízesítése tetszés szerint változtatható (javasolt a citrusok bármelyike), de el is hagyható. A tortát kókuszreszelékkel, marcipánnal, rumos és kókuszos golyóval is díszíthetjük. A képen látható torta teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és nyers nádcukorral készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Most, hogy újra itt a sütőtök-szezon, eszembe jutott a kedvenc nyuszis répatorta receptem, miért is ne próbálhatnám ki ugyanúgy elkészíteni, csak répa helyett sütőtökkel. Miért nem jutott eddig eszembe? Talán így még finomabb is :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...