r
Nosalty Logó

Mézes-citromos csontos karmonádli pecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Mézes-citromos csontos karmonádli pecsenye
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

912
Kalória
50.9g
Fehérje
11.9g
Szénhidrátok
72.9g
Zsír
188.3g
Víz
186g
Koleszterin
383.4mg
Rost
10.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 912 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A karmonádli szeleteket egyenként megmossuk, hogy a csont porcogói ne legyenek rajta. Leitatjuk a vizet róla, és kiklopfoljuk mindkét oldalát, megsózzuk.
  2. Elkészítjük a pácot, egy üvegtálba beleöntjük a mézet, mustárt, borsot, a reszelt fokhagymát, olívaolajat, citromlevet. Összekeverjük, a húsokat egyenként belerakosgatjuk, hogy mindenhol érje a pác.
  3. Öntött vas serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és beletesszük a hússzeleteket. Lassú tűzön sütjük fedő alatt, időnkét megforgatjuk.
  4. Ha már puha, nagyobb lángra tesszük, és zamatosra sütjük fedő nélkül, hogy még a csontjától is el tudjon válni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc

Vasárnapi ebédre, panír helyett pecsenyésen készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!