Mentás-gyömbéres zöldborsókrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
dnbsoldiers
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
63g zöldborsó51 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
100g tej56 kcal
-
45g menta32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
A levesbetéthez
-
10 kcal
-
13g pármai sonka27 kcal
Összesen
343
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
250g zöldborsó203 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
400g tej224 kcal
-
180g menta126 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
A levesbetéthez
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
50g pármai sonka108 kcal
Összesen
1369
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
12.9g zöldborsó10 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
15.5g burgonya9 kcal
-
10.4g főzőtejszín14 kcal
-
20.7g zöldség alaplé1 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
9.3g menta7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
1.6g gyömbér1 kcal
A levesbetéthez
-
0.5g parmezán sajt2 kcal
-
2.6g pármai sonka6 kcal
Összesen
71
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31714.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 31077 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 195.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1554 micro
Összesen
343
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126858 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 1349 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 124310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 781 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6217 micro
Összesen
1369
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6566.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 6434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
25 dkg zöldborsó
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db burgonya
-
4 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
5 cm gyömbér
A levesbetéthez
-
10 g parmezán sajt
-
5 dkg pármai sonka
Elkészítés
A leveshez
- Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk.
- Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és a zöldborsót, majd öntsük fel tejjel és zöldségalaplével. Főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- Tegyük bele a mentaleveleket és reszelt gyömbért. Főzzük további 2 percig.
- Botmixerrel pürésítsük, majd öntsük fel tejszínnel. Ha teljesen simán szeretnénk fogyasztani, akkor szűrjük át az egész levest.
- Ízesítsük sóval, borssal, főzzük pár percig.
- Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal és pirított sonkachipssel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2401
- Feltöltés dátuma: 2013. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dnbsoldiers
26 recept
Frissítő, tavaszi-nyári leves. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.