r
Nosalty Logó

Melegszendvicskrém Kaldo konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaldo
Melegszendvicskrém Kaldo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krém

sütés

Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krém

sütés

Összesen 2064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krém

sütés

Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6465.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    3184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1701 micro
  • β-crypt
    550 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 2064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

krém

  1. 6 darab tojást beletesszük a forrásban lévő vízbe, és 7 percig főzzük. Míg a tojások elkészülnek, előkészítjük/összepakoljuk a többi alapanyagot.
  2. Egy kisebb fej vöröshagymát megpucolunk, és a negyedét felaprítjuk, majd beledobjuk az aprítóba (a maradék hagyma nem kell, eltesszük máskorra). Egy kis gerezd fokhagymát szintén aprítunk, és beledobjuk. Hozzáadjuk a vajkrémet (nem kell túl sok, mert a tojástól úgyis krémes lesz), trappista sajtot, sót, borsot, őrölt fűszerpaprikát, és egyenletesre aprítjuk.
  3. Ha elkészült a tojás, 4 darabot hozzáadunk az aprító tartalmához, hozzáadjuk a párizsi, a paprika és az uborka felét, és szintén felaprítjuk pépesre.
  4. Ha ezzel megvagyunk, a maradék hozzávalókat is hozzáadjuk, de csak pár fordulatot fusson az aprító, hogy maradjanak darabkák benne (én legalábbis szeretem, ha ráharapok pár zöldségre).
  5. Megkenjük az elkészült krémmel a kenyereket, egy kevés reszelt sajtot még szórunk a tetejére ízlés szerint (el is hagyhatjuk, mert a krémben is van sajt), és 200 fokon, alul-felül sütéssel, negyed óra alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4142
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 12.

Ajánló

Gyors vendégváró falatoknak, vagy olcsó vacsorának tökéletes. Ennyi krém kb fél kiló kenyérhez elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a melegszendvicseket, de nem a szokásos egymásra pakolósra vágytam, és nem is akartam bolti krémet használni, így gondoltam, összedobok a kedvenc alapanyagaimból egy krémet, és így született ez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...